Nincs kifogás, mától reggelizz!

Rohanok, korán keltem, „nemvagyokéhes", én reggel nem tudok enni, épp, hogy csak a kávéra vagy teára van időm, na, meg fogat mosni... Mindig van kifogásunk reggeli helyett.

Sajtos muffin recept

Ahogy a szólás is mondja, úgy reggelizz, mint egy király. Mondjuk, nem tudom, hogy anno a királyok hogyan reggeliztek, de valószínűleg nyugiban, lassan, kisujjukat sem mozdítva. Ha ezt ma nem is tudjuk megtenni, azzal legyünk tisztában, hogy a reggeli étkezés mennyire fontos. Energiabevitelünk tekintetében ilyenkor kellene elfogyasztanunk a napi energiaszükségletünk negyedét. Szerintem a reggeli, főleg a hétköznapi, legyen egyszerű, változatos, és lehetőleg minden tápanyag képviseltesse magát.

A reggeli megfelelő energiaszinthez szükségünk van a szénhidrátokra. Készítsük szendvicsünket teljes kiőrlésű kenyérből, kifliből,tegyünk bele szeletelt salátalevelet, retket, paprikát, kígyóuborkát, reszeljünk bele répát. Az se baj, ha a szendvicsünk tőlük lesz jó púpos.

Sült mézes müzli

A gyerekek hétköznap reggelire kizárólag müzlit esznek. Ha van időm, ezzel kedveskedem nekik.  Ebből a mennyiségből majdnem egy kiló lesz. Vigyázat, mert napközben is rájárnak, így ...

Szegfűgombás toast

A nagymamámnál töltöttük a hétvégét, a Rába-parton. Kihasználva az időjárás és a természet nyújtotta lehetőségeket, elindultunk  a töltés melletti rétre gombászni. (Oda, ahol ...

Lágytojás bundában

Jópofa meglepetés lehet reggelire. Először mindenki csak találgat, hogy vajon mi lapulhat a bunda alatt, a felbontás után meg jön a csodálkozás,  jéé, ez tojás! Az ötletet „Az ...

Pirítós rántotta

Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy ...

Mini bagettben sült reggeli

A pancetta nem füstölt, de nekem csak füstölt szalonna volt itthon. Gruyére sajt helyett pedig ementálit használtam pénztárca kimélésből kifolyólag.:)

Görög joghurtos-zabpelyhes reggeli

Ez a reggelim időtlen idők óta... A legegészségesebb napkezdés, amiről én tudok.:) Alacsony laktóztartalmú fehérje, kálcium a görög joghurtban, rendben tartja a bélflórát; rostok, ...

Válasszunk zsírszegény felvágottat, szeleteljük a sajtot vékonyan, ne terheljük meg szervezetünket feleslegesen a nap elején. Az otthon készített, jól eltarthatóhideg sültek, pulykából, sovány sertéscombból kiválóan kiegészíthetik szendvicsünket. Ha nem kívánjuk reggel a szendvicset, dobjunk össze magunknak egy müzlikeveréket, áztassuk tejbe vagy joghurtba, turbózzuk fel friss vagy aszalt gyümölcsökkel.

Pikáns avokádókrém recept

Krémes, egészséges tejes vagy joghurtos gyümölcsturmixunkat pillanatok alatt elkészíthetjük, de ha csak friss vitaminbombára vágyunk, préseljünk friss narancs- vagy almalevet, turmixoljuk össze banánnal, körtével, kevés fahéjjal, gyömbérrel. Ezeket az italokat szerintem még édesíteni sem érdemes, élvezzük a gyümölcsök üdítő ízét.

Hétvégén aztán mehet a kényeztetés, mindenkinek habitusa szerint – jöhetnek a finom és különleges omlettek, ráérős péksütemények.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...