Nigella nem rejtette véka alá véleményét - "nekiment" a divatdiétázóknak

Nigella Lawson nem először nyilatkozik negatívan a szélsőséges diétákról - ezúttal főiskolai hallgatókkal osztotta meg a véleményét.

"Mostanában elég extrém étkezési szokások jöttek divatba" - mondta Nigella Lawson, az idehaza is kedvelt brit szakácsnő egy torontoi vendéglátóipari főiskola hallgatóinak tartott előadásán. Nigella szerint az ún. egészséges táplálkozási irányzatok egy része valójában nem más, mint étkezési zavarok szebb köntösbe bújtatva, és hogy az emberek csak kínozzák magukat azzal, hogy állandóan azt figyelik, mit ehetnek és mit nem.

A brit sztárszakács arról is beszélt, hogy sok ismerőse megtagadja magától a kényeztető falatokat - hogy aztán később ész nélkül befalják azokat. "Nem sok értelme van annak, hogy kizárjunk egyes élelmiszercsoportokat az étrendünkből, inkább mindenből fogyasszunk egy keveset." - nyilatkozta. Nigella nem először "megy neki" a szélsőséges diétákon élőknek, már 3 évvel ezelőtt is hasonlóan nyilatkozott a divatdiétákról.

Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól

A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Kedvesemmel egyszerre lecsaptunk rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a mostani hétvégén jó kis ...

Személy szerint azt gondolom, hogy a helyzet azért nem ennyire fekete vagy fehér, hiszen számos - valós - oka lehet annak, hogy valaki valamilyen okból kizár az étrendjéből élelmiszereket. De az is tény, hogy a legtöbben nem vagyunk tisztában szervezetünk működésével, hogy mire van szükségünk és mire nincs és, hogy az állandóan felbukkanó újabb és újabb divatdiéták követésével milyen károkat okozunk egészségünknek.

Ezért - talán nem meglepő módon - úgy gondolom, hogy étrendi kérdésekben érdemes képzett szakemberhez, azaz dietetikushoz fordulni, aki személyre szabottan fogja tudni meghatározni az étrendi alapelveinket. Emellett persze mindig örülök annak, ha hiteles, ismert emberek értelmesen nyilatkoznak, és megfelelő üzeneteket közvetítenek rajongóik millióinak.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...