Túl obszcén neve volt Nigella Lawson desszertjének, váratlanul átnevezte a receptet

Évekig a 'céda' névvel futott, Nigella Lawson most átnevezte egyik jól ismert süteményét, hogy az mostantól senki számára ne legyen sértő.

A Slut Red Raspberries Chardonay Jelly nevű desszert évek óta ismert recept Nigella Lawson tollából, ezzel a névvel azonban már csak a nyomtatott szakácskönyvekben találkozhatunk, a híres szakács ugyanis megváltoztatta az étel nevét, mondván, hogy az elnevezés túl sértő - derül ki a New York Post cikkéből.

A mostantól Ruby Red Raspberries in Chardonnay Jelly néven futó recept egyébként 2003-ból származik, és eredetileg Nigella Forever Summer című szakácskönyvében jelent meg. Az írónő szerint a korábban használt elnevezés durvább, kegyetlenebb felhangot kapott az utóbbi időben, az angol slut szó ugyanis a szajha, céda, lotyó megfelelője.

Bár a névváltoztatás sokak szerint érthető, voltak, akik nem tetszésüknek is hangot adtak:

Csodálatos recept, de elgondolkodtat, mi történt ezzel az országgal, ha már ezt a receptet sem tudjuk a fergeteges eredeti nevén nevezni

- írta kommentben Nigella egyik követője. Többen azt írják, sajnálják, hogy át lett nevezve az eredeti recept, az ugyanis sokkal viccesebb és pajkosabb volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...