Túl obszcén neve volt Nigella Lawson desszertjének, váratlanul átnevezte a receptet

Évekig a 'céda' névvel futott, Nigella Lawson most átnevezte egyik jól ismert süteményét, hogy az mostantól senki számára ne legyen sértő.

A Slut Red Raspberries Chardonay Jelly nevű desszert évek óta ismert recept Nigella Lawson tollából, ezzel a névvel azonban már csak a nyomtatott szakácskönyvekben találkozhatunk, a híres szakács ugyanis megváltoztatta az étel nevét, mondván, hogy az elnevezés túl sértő - derül ki a New York Post cikkéből.

A mostantól Ruby Red Raspberries in Chardonnay Jelly néven futó recept egyébként 2003-ból származik, és eredetileg Nigella Forever Summer című szakácskönyvében jelent meg. Az írónő szerint a korábban használt elnevezés durvább, kegyetlenebb felhangot kapott az utóbbi időben, az angol slut szó ugyanis a szajha, céda, lotyó megfelelője.

Bár a névváltoztatás sokak szerint érthető, voltak, akik nem tetszésüknek is hangot adtak:

Csodálatos recept, de elgondolkodtat, mi történt ezzel az országgal, ha már ezt a receptet sem tudjuk a fergeteges eredeti nevén nevezni

- írta kommentben Nigella egyik követője. Többen azt írják, sajnálják, hogy át lett nevezve az eredeti recept, az ugyanis sokkal viccesebb és pajkosabb volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...