Nézd meg, mitől göndörödik a friss rámentészta

A rámen, vagyis a japán tésztaleves már itthon is nagy népszerűségnek örvend. Mi a titka? A lenti videóból minden kiderül.

Az eredetileg Kínából származó, húsos alapléből készült leves számos feltéttel és hozzávalóval variálható, ám a legfontosabb eleme mégis a huncutul tekergő, búzalisztből készült tésztája.

A New Jersey-i székhelyű Sun Noodles tésztagyár kifejezetten a friss rámentészta gyártására szakosodott. Most egy videóban azt is megmutatják, hogy a búzaliszt, só, víz és az úgynevezett "kansui" (egy lúgos kútvíz, ez adja a rámentészta jellegzetes sárga színét) kombinációja mellett, mitől változik a tészta hossza, formája, és hogyan jut el friss állapotban vásárlóikhoz a japán tésztaleves legfontosabb hozzávalója.

Fontos tudni, hogy a tésztagyár ugyan nem kézzel készíti a tésztát, küldetésük mégis elismerésre méltó, hiszen száraztészta gyártása helyett ők azonnal fogyasztható rámenbevalót szállítanak az üzletek polcaira.

Ez is érdekelhet!

Így hekkeld meg a tésztalevesed!

(via Devour)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...