Nézd meg, mitől göndörödik a friss rámentészta

A rámen, vagyis a japán tésztaleves már itthon is nagy népszerűségnek örvend. Mi a titka? A lenti videóból minden kiderül.

Az eredetileg Kínából származó, húsos alapléből készült leves számos feltéttel és hozzávalóval variálható, ám a legfontosabb eleme mégis a huncutul tekergő, búzalisztből készült tésztája.

A New Jersey-i székhelyű Sun Noodles tésztagyár kifejezetten a friss rámentészta gyártására szakosodott. Most egy videóban azt is megmutatják, hogy a búzaliszt, só, víz és az úgynevezett "kansui" (egy lúgos kútvíz, ez adja a rámentészta jellegzetes sárga színét) kombinációja mellett, mitől változik a tészta hossza, formája, és hogyan jut el friss állapotban vásárlóikhoz a japán tésztaleves legfontosabb hozzávalója.

Ramen

Szeretem a japán ételeket és ez az egy, ami talán a legjobban elnyerte a tetszésemet. Nem bonyolult, fél óra alatt elkészül és nagyon finom ;) Azt szerintem nyilvánvaló, hogy ez a recept ...

Japán tésztaleves

Kéthetente összegyűlik az alap, az általunk "szemétlevesnek" hívott alapléhez, amiből leves, mártás, pác stb. készül. Azért hívjuk így, mert más az alapanyagokat a kukába dobná, ...

Fontos tudni, hogy a tésztagyár ugyan nem kézzel készíti a tésztát, küldetésük mégis elismerésre méltó, hiszen száraztészta gyártása helyett ők azonnal fogyasztható rámenbevalót szállítanak az üzletek polcaira.

Ez is érdekelhet!

Így hekkeld meg a tésztalevesed!

(via Devour)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...