Az eredetileg Kínából származó, húsos alapléből készült leves számos feltéttel és hozzávalóval variálható, ám a legfontosabb eleme mégis a huncutul tekergő, búzalisztből készült tésztája.
A New Jersey-i székhelyű Sun Noodles tésztagyár kifejezetten a friss rámentészta gyártására szakosodott. Most egy videóban azt is megmutatják, hogy a búzaliszt, só, víz és az úgynevezett "kansui" (egy lúgos kútvíz, ez adja a rámentészta jellegzetes sárga színét) kombinációja mellett, mitől változik a tészta hossza, formája, és hogyan jut el friss állapotban vásárlóikhoz a japán tésztaleves legfontosabb hozzávalója.
Fontos tudni, hogy a tésztagyár ugyan nem kézzel készíti a tésztát, küldetésük mégis elismerésre méltó, hiszen száraztészta gyártása helyett ők azonnal fogyasztható rámenbevalót szállítanak az üzletek polcaira.
Ez is érdekelhet!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
(via Devour)