Nézd meg, mitől göndörödik a friss rámentészta

A rámen, vagyis a japán tésztaleves már itthon is nagy népszerűségnek örvend. Mi a titka? A lenti videóból minden kiderül.

Az eredetileg Kínából származó, húsos alapléből készült leves számos feltéttel és hozzávalóval variálható, ám a legfontosabb eleme mégis a huncutul tekergő, búzalisztből készült tésztája.

A New Jersey-i székhelyű Sun Noodles tésztagyár kifejezetten a friss rámentészta gyártására szakosodott. Most egy videóban azt is megmutatják, hogy a búzaliszt, só, víz és az úgynevezett "kansui" (egy lúgos kútvíz, ez adja a rámentészta jellegzetes sárga színét) kombinációja mellett, mitől változik a tészta hossza, formája, és hogyan jut el friss állapotban vásárlóikhoz a japán tésztaleves legfontosabb hozzávalója.

Ramen

Szeretem a japán ételeket és ez az egy, ami talán a legjobban elnyerte a tetszésemet. Nem bonyolult, fél óra alatt elkészül és nagyon finom ;) Azt szerintem nyilvánvaló, hogy ez a recept ...

Japán tésztaleves

Kéthetente összegyűlik az alap, az általunk "szemétlevesnek" hívott alapléhez, amiből leves, mártás, pác stb. készül. Azért hívjuk így, mert más az alapanyagokat a kukába dobná, ...

Fontos tudni, hogy a tésztagyár ugyan nem kézzel készíti a tésztát, küldetésük mégis elismerésre méltó, hiszen száraztészta gyártása helyett ők azonnal fogyasztható rámenbevalót szállítanak az üzletek polcaira.

Ez is érdekelhet!

Így hekkeld meg a tésztalevesed!

(via Devour)

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!