Nézd meg, hogy néz ki a McDonald's 10 éve rohadó hamburgere

Izlandon 2009-ben zárt be az utolsó McDonald's étterem, egy helyi lakos pedig még az utolsó napon vásárolt egy sajtburgermenüt, amit azóta is vitrinben őriz. 

A 10 éves hamburger és a sült krumpli pedig azóta is nagy szenzáció, naponta 400.000 ember nézi meg élő közvetítésben, hogyan rohad (vagy éppen nem rohad) a két gyorséttermi fogás - írja a BBC.

,,Azt hallottam, a McDonald's-os ételek sosem bomlanak le, látni akartam, vajon igaz-e vagy sem ez az állítás" - mesélte az AFP-nek a menüt megvásároló Hjortur Smarason.

,,A menü még mindig megvan, és egészen jól néz ki. Persze ez az egész valahol vicces is, de elgondolkodtat, mit is eszünk meg valójában. Sehol sem penészedett meg, csak a papíron fogott az idő múlása" - mondta Siggi Sigurdur, aki annak a hostelnek a tulajdonosa, amelyben a híres sajtburgermenü leledzik.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki évekig őriz egy hamburgert. Egy Karen Hanrahan nevű hölgy 1996-ban vett egy hamburgert, amit aztán 14 évvel később talált meg, az étel azonban még akkor is alig tűnt többnek pár naposnál. 2010-ben egy New York-i fényképész, Sally Davies 6 hónapon keresztül fotózott le minden nap egy Happy Meal menüt, az étel viszont nem penészesedett be, nem változott az állaga és a szaga sem.
Az észrevételekre 2013-ban a McDonald's is reagált, szerintük a megfelelő, nedves és párás környezetben a mekis ételek is elkezdenek lebomlani és penészesedni, ezt a felvetést pedig nemrégiben az Izlandi Egyetem egyik professzora is megerősítette, száraz környezeteben ugyanis valóban nem penészesednek be és bomlanak le az ételek, egyszerűen csak kiszáradnak.

via BBC

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...