3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Az, hogy hogyan indítjuk a reggeleinket, egész napra meghatározhatja a közérzetünket, éppen ezért lehet örökké visszatérő téma a napindító rutin és annak tökélyre fejlesztése. Legyen szó egy rövid meditációról, egy forró zuhanyról vagy egy finom csésze kávéról, amit ráérősen kortyolgatunk el, mielőtt nekivágunk a napi teendőinknek, érezhetjük majd a közérzetünkre gyakorolt hatását.

A Nespresso a feledhetetlen reggeli kávépillanatokhoz több mint 40 féle kávékülönlegességet kínál a klasszikus feketéktől kezdve a hosszabb, tejes, ízesített vagy éppen koffeinmentes változatokig, melyeket egyetlen gombnyomással elkészíthetünk, minden hangulathoz.

A Nespresso-nál az őszi szezon sztárjai egyértelműen a limitált kiadású Vertuo Maple Pecan és a Pumpkin Spice Cake kávékapszulák, amelyekből néhány hozzávalóval te is könnyedén felejthetetlen reggeli kávérecepteket alkothatsz!

Próbáld ki az alábbi kávérecepteket, dőlj hátra, és relaxálj!

ALMÁS-PEKÁNDIÓS LATTE MACCHIATO

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Maple Pecan kávékapszula (80 ml)

150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

2 evőkanál almapüré vagy almakompót

pekándió és szárított almakarika a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyünk 2 kanál édes almapürét vagy almakompótot egy nagyobb átlátszó pohár aljába.

Öntsünk 150 ml barista zabitalt vagy hideg tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot, majd töltsük a pohárba.

Készítsünk a tejhabra 80 ml Nespresso Vertuo Maple Pecan kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávégombot, amíg kéken nem kezd világítani), így szép réteges lesz majd az ital.

Díszítsük tört pekándióval és szárított almaszeletekkel az ital tetejét!

MÉZES-SÜTŐTÖKFŰSZERES CAPPUCCINO

Hozzávalók:

·       1 db Nespresso Original Pumpkin Spice Cake kávékapszula (110 ml)

·       100 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

·       10 gramm méz

·       1 csipet fahéj vagy őrölt kardamom

·       1 db zabkeksz

Elkészítés:

Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, szórjunk rá egy csipet őrölt fahéjat vagy kardamomot, majd készítsünk belőle tejhabot.

Amíg elkészül a tejhab, csorgassunk mézet egy átlátszó falú nagyobb csészébe, majd öntsük rá az elkészült fahéjas/kardamomos tejhabot.

Készítsünk 110 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszulát a tejhabra.

Törjünk össze pár szem zabkekszet, és a morzsákat szórjuk az ital tetejére, vagy mártsuk bele a krémes, fahéjas italba, és fogyasszuk a kávé mellé.

CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKFŰSZERES LATTE  

Hozzávalók:

·       1 db Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszula (80 ml)

·       150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

·       10 gramm csokoládészósz

·       10 gramm csokoládégyöngy

Elkészítés:

Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot.

Egy nagyobb átlátszó falú csésze aljába csurgassunk csokoládészószt.

Öntsünk a csokoládészószra 50 ml tejet vagy zabitalt, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).

A tejhabot kanál segítségével rétegezzük az ital tetejére, majd díszítsük csokoládégyöngyökkel vagy ízlés szerint csokoládészósszal.

Tipp: Kínáljunk mellé frissen sült csokoládés vagy fahéjas kekszet.

A Nespresso őszi limitált kiadású kávéi a készlet erejéig elérhetők a www.nespresso.com oldalon vagy a Nespresso Boutique-okban.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek