Az, hogy hogyan indítjuk a reggeleinket, egész napra meghatározhatja a közérzetünket, éppen ezért lehet örökké visszatérő téma a napindító rutin és annak tökélyre fejlesztése. Legyen szó egy rövid meditációról, egy forró zuhanyról vagy egy finom csésze kávéról, amit ráérősen kortyolgatunk el, mielőtt nekivágunk a napi teendőinknek, érezhetjük majd a közérzetünkre gyakorolt hatását.
A Nespresso a feledhetetlen reggeli kávépillanatokhoz több mint 40 féle kávékülönlegességet kínál a klasszikus feketéktől kezdve a hosszabb, tejes, ízesített vagy éppen koffeinmentes változatokig, melyeket egyetlen gombnyomással elkészíthetünk, minden hangulathoz.
A Nespresso-nál az őszi szezon sztárjai egyértelműen a limitált kiadású Vertuo Maple Pecan és a Pumpkin Spice Cake kávékapszulák, amelyekből néhány hozzávalóval te is könnyedén felejthetetlen reggeli kávérecepteket alkothatsz!
Próbáld ki az alábbi kávérecepteket, dőlj hátra, és relaxálj!
ALMÁS-PEKÁNDIÓS LATTE MACCHIATO
Hozzávalók:
1 db Nespresso Vertuo Maple Pecan kávékapszula (80 ml)
150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital
2 evőkanál almapüré vagy almakompót
pekándió és szárított almakarika a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyünk 2 kanál édes almapürét vagy almakompótot egy nagyobb átlátszó pohár aljába.
Öntsünk 150 ml barista zabitalt vagy hideg tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot, majd töltsük a pohárba.
Készítsünk a tejhabra 80 ml Nespresso Vertuo Maple Pecan kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávégombot, amíg kéken nem kezd világítani), így szép réteges lesz majd az ital.
Díszítsük tört pekándióval és szárított almaszeletekkel az ital tetejét!
MÉZES-SÜTŐTÖKFŰSZERES CAPPUCCINO
Hozzávalók:
· 1 db Nespresso Original Pumpkin Spice Cake kávékapszula (110 ml)
· 100 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital
· 10 gramm méz
· 1 csipet fahéj vagy őrölt kardamom
· 1 db zabkeksz
Elkészítés:
Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, szórjunk rá egy csipet őrölt fahéjat vagy kardamomot, majd készítsünk belőle tejhabot.
Amíg elkészül a tejhab, csorgassunk mézet egy átlátszó falú nagyobb csészébe, majd öntsük rá az elkészült fahéjas/kardamomos tejhabot.
Készítsünk 110 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszulát a tejhabra.
Törjünk össze pár szem zabkekszet, és a morzsákat szórjuk az ital tetejére, vagy mártsuk bele a krémes, fahéjas italba, és fogyasszuk a kávé mellé.
CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKFŰSZERES LATTE
Hozzávalók:
· 1 db Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszula (80 ml)
· 150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital
· 10 gramm csokoládészósz
· 10 gramm csokoládégyöngy
Elkészítés:
Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot.
Egy nagyobb átlátszó falú csésze aljába csurgassunk csokoládészószt.
Öntsünk a csokoládészószra 50 ml tejet vagy zabitalt, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).
A tejhabot kanál segítségével rétegezzük az ital tetejére, majd díszítsük csokoládégyöngyökkel vagy ízlés szerint csokoládészósszal.
Tipp: Kínáljunk mellé frissen sült csokoládés vagy fahéjas kekszet.
A Nespresso őszi limitált kiadású kávéi a készlet erejéig elérhetők a www.nespresso.com oldalon vagy a Nespresso Boutique-okban.