3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Az, hogy hogyan indítjuk a reggeleinket, egész napra meghatározhatja a közérzetünket, éppen ezért lehet örökké visszatérő téma a napindító rutin és annak tökélyre fejlesztése. Legyen szó egy rövid meditációról, egy forró zuhanyról vagy egy finom csésze kávéról, amit ráérősen kortyolgatunk el, mielőtt nekivágunk a napi teendőinknek, érezhetjük majd a közérzetünkre gyakorolt hatását.

A Nespresso a feledhetetlen reggeli kávépillanatokhoz több mint 40 féle kávékülönlegességet kínál a klasszikus feketéktől kezdve a hosszabb, tejes, ízesített vagy éppen koffeinmentes változatokig, melyeket egyetlen gombnyomással elkészíthetünk, minden hangulathoz.

A Nespresso-nál az őszi szezon sztárjai egyértelműen a limitált kiadású Vertuo Maple Pecan és a Pumpkin Spice Cake kávékapszulák, amelyekből néhány hozzávalóval te is könnyedén felejthetetlen reggeli kávérecepteket alkothatsz!

Próbáld ki az alábbi kávérecepteket, dőlj hátra, és relaxálj!

ALMÁS-PEKÁNDIÓS LATTE MACCHIATO

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Maple Pecan kávékapszula (80 ml)

150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

2 evőkanál almapüré vagy almakompót

pekándió és szárított almakarika a díszítéshez

Elkészítés:

Tegyünk 2 kanál édes almapürét vagy almakompótot egy nagyobb átlátszó pohár aljába.

Öntsünk 150 ml barista zabitalt vagy hideg tejet egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot, majd töltsük a pohárba.

Készítsünk a tejhabra 80 ml Nespresso Vertuo Maple Pecan kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávégombot, amíg kéken nem kezd világítani), így szép réteges lesz majd az ital.

Díszítsük tört pekándióval és szárított almaszeletekkel az ital tetejét!

MÉZES-SÜTŐTÖKFŰSZERES CAPPUCCINO

Hozzávalók:

·       1 db Nespresso Original Pumpkin Spice Cake kávékapszula (110 ml)

·       100 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

·       10 gramm méz

·       1 csipet fahéj vagy őrölt kardamom

·       1 db zabkeksz

Elkészítés:

Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, szórjunk rá egy csipet őrölt fahéjat vagy kardamomot, majd készítsünk belőle tejhabot.

Amíg elkészül a tejhab, csorgassunk mézet egy átlátszó falú nagyobb csészébe, majd öntsük rá az elkészült fahéjas/kardamomos tejhabot.

Készítsünk 110 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszulát a tejhabra.

Törjünk össze pár szem zabkekszet, és a morzsákat szórjuk az ital tetejére, vagy mártsuk bele a krémes, fahéjas italba, és fogyasszuk a kávé mellé.

CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKFŰSZERES LATTE  

Hozzávalók:

·       1 db Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávékapszula (80 ml)

·       150 ml 1,5%-os tej vagy barista zabital

·       10 gramm csokoládészósz

·       10 gramm csokoládégyöngy

Elkészítés:

Töltsünk 100 ml tejet vagy barista zabitalt egy tejhabosítóba, és készítsünk belőle tejhabot.

Egy nagyobb átlátszó falú csésze aljába csurgassunk csokoládészószt.

Öntsünk a csokoládészószra 50 ml tejet vagy zabitalt, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Pumpkin Spice Cake kávét a „Kávékészítési mód receptekhez” funkcióval (a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop készüléken nyomjuk meg kétszer a kávé gombot, amíg kéken nem kezd világítani).

A tejhabot kanál segítségével rétegezzük az ital tetejére, majd díszítsük csokoládégyöngyökkel vagy ízlés szerint csokoládészósszal.

Tipp: Kínáljunk mellé frissen sült csokoládés vagy fahéjas kekszet.

A Nespresso őszi limitált kiadású kávéi a készlet erejéig elérhetők a www.nespresso.com oldalon vagy a Nespresso Boutique-okban.

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!