Lepd meg karácsonykor szeretteidet a Nespresso varázslatos kávékoktéljaival

Éppen a karácsonyi menü összeállításán dolgozol, de keresed még, hogy milyen különlegességgel varázsolhatnád el a vendégeidet? Szeretnél egy melengető itallal, különleges koktéllal kedveskedni szeretteidnek a délutáni beszélgetések mellé? A finom fogások és sütemények mellett a Nespresso kávékoktél receptjei biztos emlékezetessé teszik majd ezeket az alkalmakat.

Mint minden évben, a Nespresso idén is különleges ünnepi kollekcióval kápráztatja el a kávérajongókat. A francia Fusalp luxus ruházati márkával közösen megalkotott limitált kávé- és kiegészítőkollekció elrepít minket az alpok varázslatos világába, és megidézi a karácsonyi vásárok és hütték hangulatát az otthonokban. A Festive Black Espresso és a Festive Black Double Espresso névre hallgató feketekávék mellett a karamellás, mandulás ízű Frosted Caramel Nuts nevű kávékapszula, és az egyedi, forralt boros ízjegyeket hordozó Seasonal Delight Spices kávé biztosan meghozza majd az ünnepi hangulatot.

A Nespresso és a Fusalp közös ünnepi kávé- és kiegészítőkollekcióját az Alpok varázslatos világa ihlette

Készítsd el a Nespresso varázslatos kávékoktélreceptjeit, és oszd meg az élményt (és a kávét) szeretteiddel. Mutatjuk, hogyan készítsd el őket!

Sárgabarackos Double Espresso Martini

A karácsonyi vacsora, vagy éppen a szilveszteri party tökéletes kísérője lehet ez a klasszikus koktél egy alpesi csavarral.

Mennyei sárgabarackos finomság!

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml), 20 ml cukorszirup, 40 ml sárgabaracklikőr, 4 db 30 g-os jégkocka, 50 ml 35%-os habtejszín, 1 db aszalt sárgabarack, fenyőrügy a díszítéshez

Elkészítés:

Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét 3 db 30 g-os jégkockára egy shakerbe. Adjuk hozzá a cukorszirupot és a baracklikőrt. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását. Töltsük ki az italt egy koktélos pohárba. Mossuk el a shakert, tegyük bele a maradék jégkockát és a habtejszínt, majd alaposan rázzuk össze 10 másodperc alatt. Kanalazzuk a tejszínt a koktélos pohárba. Vágjuk három részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.

Alkoholmentes változathoz a sárgabaracklikőrt és a cukorszirupot helyettesítsük 20 ml sárgabaracksziruppal.

Frosted Caramel Nut Macchiato

A mandulás-karamellás ízvilág kedvelőit biztosan elvarázsolja majd ez a melengető kávékülönlegesség

Hozzávalók:

1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml), 80 ml 1,5%-os tej, 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz), 20 g fűszeres keksz, fenyőrügy a díszítéshez

Elkészítés:

A meleg tejből készítsünk tejhabosítóval tejhabot. Töltsünk egy nagyobb bögrébe 20 g karamellkrémet, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét. Kanalazzuk a kávé tetejére a forró tejhabot. A hab tetejére óvatosan helyezzük el a kekszdarabokat, és díszítsük az italt fenyőrüggyel.

Forralt Bor Ihletésű Karácsonyi Kávé

Ez az alpesi kávé, különleges fűszeres-citrusos ízjegyeivel elrepít minket a karácsonyi vásárok forgatagába

Hozzávalók:

1 db Nespresso Original Seasonal Delight Spices kávékapszula (110 ml), 5 ml cukorszirup, 1 szelet kezeletlen narancs, 60 ml tejszínhab, 1 db fahéjrúd, 1 db csillagánizs, 2 db szegfűszeg, 1 szelet kezeletlen narancshéj, fenyőrügy a díszítéshez, őrölt fahéj a díszítéshez

Elkészítés:

Készítsünk el 110 ml Nespresso Original Seasonal Delight Spices kávét egy közepes méretű, átlátszó bögrébe. Ízesítsük cukorsziruppal, és finoman keverjük össze. Tegyük bele a bio narancsszeletet, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot. Díszítsük a kávét fahéjrúddal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, narancshéjjal, fenyőrüggyel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal ízlés szerint.

Szerintünk nem létezik olyan kávérajongó, aki ne örülne annak, ha a Nespresso x Fusalp ünnepi kávé-és kiegészítőkollekcióját találná a karácsonyfa alatt! Ha ezt te is így gondolod, akkor látogass el a Nespresso oldalára, ahol még többet tudhatsz meg a limitált kiadású kollekcióról!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...