Nemzeti zászlók tradicionális ételekből

A WHYBIN \ TBWA reklámügynökség a Sydney International Food Festival keretein belül elkészített 18 nemzeti zászlót az adott ország tradicionális ételeiből.

Az ételek színe természetesen megegyezik az adott zászló színével. A listán az olaszok mellett többek között az indiai, a görög, az angol, illetve az amerikai konyha és azok zászlói kaptak helyet - na de mi a helyzet a magyarokkal?

Olaszország

Nem is kérdés, mi jellemezhetné az olasz konyhát jobban, mint a tészta, paradicsom és a bazsalikom. Ha nekünk kellett volna elkészíteni ezt a zászlót, biztosan ugyanezek az alapanyagok kerültek volna rá.

Francia

Mi jut eszünkbe a franciákról? Csiga, bor, vaj, és persze sajt, sajt, sajt! - úgy tűnik, nem csak nekünk. Ha megkértek volna, hogy rakjam össze a zászlójukat, elég sokáig gondolkodtam volna, miből is készítsem el a kék csíkot. De ők még ezt is megvalósították - hogy utómunkával vagy sem, az igazából mindegy is, az asszociáció azonban zseniális!

Angol

Az angol zászlón a scone, vagyis a skót pogácsa, némi tejszín és kétféle dzsem érdemelte ki a megtisztelő helyet.

Amerikai

Ezen a zászlón a hamburger, a sajtos pizza, és még számtalan gyors kaja helyet kaphatott volna, de a hot-doggal is kiegyezünk, nem igaz?

Szomorúan konstatáltuk, hogy a mi nemzetünk zászlaja sajnos nem került fel a listára, Így mi elkészítettük a sajátunkat.

Magyar

A zsírszalonna és az őrölt pirospaprika egyértelmű volt, viszont a zöld színnel bajban voltunk, de végül a petrezselyem mellett döntöttünk. Szerintetek milyen ételekkel, hozzávalókkal lehetne a legjobban illusztrálni az országunk zászlaját?

További képeket itt találtok!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...