Nem kell élesztő és kovász sem a tökéletes tésztához - itt egy egyszerű megoldás!

Ha nincsen otthon élesztőd, és nincs kedved kovászolni, hívd segítségül a görög joghurtot!

Korábban már bemutattuk Jamie Oliver tésztakészítési trükkjét, amely a gyakorlott háziasszonyoknak és csipetkekészítőknek ismerős lehetett. Most íme egy újabb praktika a britektől, akik szintén otthoni izolációra vannak ítélve a koronavírus-járvány miatt.

Ahogy nálunk, úgy a szigetországban is hiány van élesztőből, és a kovászolással sem akar mindenki bíbelődni. Megmentő lehet ilyenkor a görög joghurt, amely magas fehérjetartalmáról ismert, de a zsírtartalma valamivel több, mint a hagyományos joghurtoknak.

A tészták készítéséhez lehetőleg az alacsonyabb zsírtartalmú görögjoghurtot válasszuk, mellé szükség van még ún. "sütőporos lisztre", ami a brit boltokban már készen kapható, de otthon is összeállíthatjuk. Arra figyeljünk, hogy 500 gramm liszthez egy zacskó sütőport adhatunk, és mondjuk egy nagyobb csipet só sem árthat.

Receptek görög joghurt felhasználásával:

A brit anyukák a görögjoghurt és a sütőporos liszt keverékéből készítenek például pizzatésztát. Egyikük 5 evőkanál (kb. 75 gramm) sütőporos lisztkeverékhez fél bögre görögjoghurtot ajánl, ezeket össze kell gyúrni egy üvegtálban. Ha a tészta ragacsos, akkor adható még hozzá lisztkeverék. Ebből a mennyiségből szerinte kijön egy kisebb darab pizzatészta, ami tökéletesen pótolja a kovászos vagy élesztős változatot. A különböző feltétekkel megpakolt pizzatésztát 200 fokon, nagyjából 20 percig kell sütni.

Nem csak pizzához jó a görögjoghurtos megoldás, készíthető vele almás pite, bagel és fahéjas csiga is.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek