Nem hiszed el, milyen sokáig marad friss ez az új almafajta

Kifejlesztettek egy vadonatúj almafajtát, amely megdöbbentően sokáig marad friss. Aki már kóstolta, imádja, nekünk viszont még egy kicsit várnunk kell rá. 

Két évtizeden át kísérleteztek azzal az új almafajtával, amely az eddig jelek és tapasztalatok szerint akár egy teljes éven keresztül képes friss és ropogós maradni. Az új almafajta a Cosmic Crisp, magyarul Kozmikus Roppanás nevet kapta, és december elejétől kapható az Egyesült Államokban.

https://twitter.com/molly_quinton/status/1201208592751153152?ref_src=twsrc%5Etfw

Az almát két másik fajta, a Honeycrisp és az Enterprise keresztezésével jött létre, 1997-ben Washington Állam egyetemén termesztették először, az ország északnyugati részén - írja a Sokszínű vidék.

,,Masszív, ropogós és lédús" - mondják ezt azok a termesztők és amerikai lakosok, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni a különleges gyümölcsöt. A Kozmikus Roppanást 10 millió dolláros költségen hozták létre, Kate Evans, a fejlesztési program egyik vezetője szerint nem csak, hogy jól harmonizálnak benne az édes és a savanykás ízek, de az alma nagyon lassan barnul, hűtött környezetben akár 10-12 hónapig is megőrzi frissességét.

A termesztésre csak néhány farmer kapott kizárólagos jogot, sőt van olyan országrész is, ahol szigorúan tiltják a termesztését. A termelők eddig összesen 12 millió almafát ültettek. A Kozmikus Roppanás nevét a héján található apró foltokról kapta, amelyek az éjszakai égboltra emlékeztetnek.

Ezeket olvastad már?

via Sokszínű vidék, címlap: Instagram

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...