Nem hiszed el, milyen sokáig marad friss ez az új almafajta

Kifejlesztettek egy vadonatúj almafajtát, amely megdöbbentően sokáig marad friss. Aki már kóstolta, imádja, nekünk viszont még egy kicsit várnunk kell rá. 

Két évtizeden át kísérleteztek azzal az új almafajtával, amely az eddig jelek és tapasztalatok szerint akár egy teljes éven keresztül képes friss és ropogós maradni. Az új almafajta a Cosmic Crisp, magyarul Kozmikus Roppanás nevet kapta, és december elejétől kapható az Egyesült Államokban.

https://twitter.com/molly_quinton/status/1201208592751153152?ref_src=twsrc%5Etfw

Az almát két másik fajta, a Honeycrisp és az Enterprise keresztezésével jött létre, 1997-ben Washington Állam egyetemén termesztették először, az ország északnyugati részén - írja a Sokszínű vidék.

,,Masszív, ropogós és lédús" - mondják ezt azok a termesztők és amerikai lakosok, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni a különleges gyümölcsöt. A Kozmikus Roppanást 10 millió dolláros költségen hozták létre, Kate Evans, a fejlesztési program egyik vezetője szerint nem csak, hogy jól harmonizálnak benne az édes és a savanykás ízek, de az alma nagyon lassan barnul, hűtött környezetben akár 10-12 hónapig is megőrzi frissességét.

A termesztésre csak néhány farmer kapott kizárólagos jogot, sőt van olyan országrész is, ahol szigorúan tiltják a termesztését. A termelők eddig összesen 12 millió almafát ültettek. A Kozmikus Roppanás nevét a héján található apró foltokról kapta, amelyek az éjszakai égboltra emlékeztetnek.

Ezeket olvastad már?

via Sokszínű vidék, címlap: Instagram

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...