Nem csak az eperrel verhetik át a vásárlókat a magyar piacokon - itt az újabb leleplezés!

Kiderült, hogy nem csak a szamócával trükköznek a magyar piacokon.

Mint arról korábban beszámoltunk, egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak.

Most kiderült, hogy nem csak az epret szokták átcímkézni a Nagybani piacon, hanem más zöldségeket és gyümölcsöket is.Csizmadia György gyümölcstermelő, a FruitVeB volt alelnöke az InfoRádióban azt mondta, hogy az eper mellett a görögdinnyével és a fehér paprikával is gyakran átverik a fogyasztókat.

Csizmadia többször kapott már mobiltelefonnal készített videókat arról, ahogy zajlik a gyümölcsök, zöldségek átmagyarítása. Ezeket a termékeket is általában emelt áron adják tovább a termelők, átverve ezzel a fogyasztókat, és a hazai termelőket.

A szakember szerint azzal lehetne visszaszorítani a csalást, ha az ellenőrök rajtaütésszerű ellenőrzéseket tartanának a piacokon.Szerinte ugyanis nehézséget jelent a lebuktatásban, hogy ha ellenőrzés van egy piacon, annak a híre azonnal körbeér az árusok között.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...