Nektek melyik a 3 kedvenc konyhai eszközötök, amiket a leggyakrabban használtok?

Minden háztartás más, de az mindenkire igaz, hogy vannak kedvenc konyhai eszközei, amik gyakran előkerülnek a szekrényből vagy a fiókból. Mutatjuk, nálunk mik ezek.

Az utóbbi években megszaporodtak a hasznos és haszontalan konyhai eszközök a konyhámban. Emlékszem, amikor beköltöztem, egy ágyon kívül alig volt valami a lakásban, de már akkor is kínosan ügyeltem rá, hogy a konyha tiptop legyen. Persze még így is előfordult, hogy üres borosüveggel nyújtottam a tésztát vagy IKEA evőeszközszárítóval szaggattam a nokedlit, de megvolt mindenem. Aztán, ahogy az évek teltek, egyre több lett körülöttem a tárgy, beszereztem közben sodrófát és nokedliszaggatót is, és megfigyeltem, hogy a 3 legtöbbet használt eszköz a mai napig szinte ugyanaz, mint beköltözéskor volt.

Éles kés

via GIPHY

Alapvetés, hogy akkor lehet sikeres és hatékony munkát végezni a konyhában, ha van legalább egy jó késünk. Bár tényleg alapvetés, egészen addig nem értettem meg, amíg be nem szereztem az első jó minőségű késem. Azóta megváltozott az életem. Komolyan. Gondoljunk csak bele, nem véletlen, hogy a legnagyobb séfek saját késkészletet használnak és kényesek annak minden darabjára, annak ápolására, és úgy általában az egész késügyre. Tényleg számít.

Ezt láttad?

Első dolog, amit minden reggel meg kell tenned ébredés után

Egy nagyobb teflon serpenyő

via GIPHY

Sokat főzök serpenyőben. Ebben szinte mindent el tudok készíteni a tojásrántottától a csirkepörköltig. Szeretem, hogy kellően nagy, a keveréskor, rotyogtatáskor van elég helyem rendezni a tartalmát, és nem kell finomkodnom a fakanállal sem. Minden teflon serpenyőmmel tisztelettel bánok, mert egytől-egyig hálás vagyok nekik, hogy nem ragad le és ég meg bennük semmi – egy-két kitételtől eltekintve, de az maximálisan az én bűnöm.

Robotgép

via GIPHY

A legutóbbi, nagymamámmal közös karácsonyi sütés - pontosabban tésztadagasztás - közben jöttem rá, hogy az életemet mennyire megkönnyíti a szuper, többfunkciós robotgépem. Mama szó szerint kézben tart mindent: gép segítsége nélkül süt és főz, így szokta meg. Ehhez képest én ott egyszerűsítek, ahol csak tudok: beleteszek a gépbe minden hozzávalót, megnyomom a gombot, és voilá, kész is, a kezeimmel már csak minimálisan kell rásegítenem egy komolyabb tésztára is. Pillanatok alatt aprítok össze bármit, a turmix és a smoothie is percek alatt elkészül. Két nagy hibája van csak a robotgépemnek: az egyik, hogy sok helyet foglal a szekrényben, a másik pedig, hogy nem szeretem elmosogatni. De ezek tényleg csak felesleges nyafogások, mert használni imádom.

Nektek melyik a három kedvenc konyhai eszközötök, amiket a leggyakrabban használtok?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...