Négykeréken Vajda Pierre-rel: ,,Úgy fotózzuk ma az ételt, mintha egy műtárgy lenne" – A Kecskeméti Vincent étteremben jártunk

Vajon mi történik akkor, ha Magyarország egyik legismertebb étteremkritikusa belép egy étterem ajtaján? Megdermednek a pincérek, megállnak a levegőben a kések és a villák? A kecskeméti Vincentben ilyen nem fordulhat elő! (x)

Vajda Pierre több száz étteremben járt már, így sokak számára izgalmas lehet az a kérdés, melyik az a magyar étterem, amit bárkinek jó szívvel ajánlana. Gasztroutazásunk legújabb állomása a kecskeméti Vincent étterem volt, ahol – mint kiderült – Pierre már-már visszajáró vendégnek számít.

Pierre kritikusként rengeteg dologra kell, hogy figyeljen, ha belép egy étterembe. Számára fontos, hogy milyen az adott hely személyisége, a lényeget mégis sokkal inkább az képezi, mi jön ki a konyháról. Elmondása szerint még az sem olyan lényeges, milyen a kapott tányér külseje, sokkal inkább számít az, mi jön létre a minőségi alapanyagok és az alkalmazott technológiák által.

,,Egy étteremben gyakorlatilag egy íratlan szerződéses viszonyba kerülünk. Van egy leírás, van mellette egy szám, hogy mit kell érte fizetni, ez a leírás pedig nagyon pontosan kell, hogy elmondja nekem, hogy én mit fogok kapni.”

Fotó: Réthly Dávid

A Vincent remekül ötvözi a klasszikus ízek és a modern technológiák együttműködését, az étterem séfje, Babicz János pedig teljes odaadással és kreativitással, a régióban megtalálható legfrissebb alapanyagok felhasználásával alkotja meg a minden évszakban újdonságokkal bővelkedő étlapot. Hogy milyen az, amikor az étteremkritikus dolgozik? Pierre és János esetében inkább szól a tanulásról és az együttműködésről, mint a kritizálásról, a fiatal séf ugyanis minden fogásnál őszinte érdeklődéssel és odaadással hallgatta Pierre véleményét.

A Nosalty és a Suzuki közös, Négykeréken című sorozatában Magyarország gasztronómiai kincseit, különleges helyeit mutatjuk be. Bár idén ősszel és télen a koronavírus-járvány miatt nem tudjuk személyesen megélni azt, milyen egy-egy hangulatos étteremben elkölteni egy ebédet vagy vacsorát, a jövő évben remélhetőleg bepótolhatjuk a lemaradást, ezek a helyek pedig tökéletes úti célok lehetnek majd az új felfedezések során. Addig is mi magyarok annyit tehetünk, hogy egy-egy rendeléssel támogatjuk a vendéglátóhelyek, éttermek fennmaradását.

A nagy hazai gasztroutazás itt még nem ér véget, a következő részben egy újabb különleges helyre látogatunk el.

Találd meg az igényeidhez legjobban illő Suzuki modellt!

További részletekért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...