Az összes régió közül a közép-magyarországi a legkisebb, csupán Pest megyét foglalja magába, mégis, földrajzi helyzetének köszönhetően meglepően változatos a gasztronómiája. Bár az vitán felüli, hogy a főváros térnyerése a gasztronómiai életben elvitathatatlan, mi azért körbenéztünk a környékén is.
Ha neked is eleged van abból, hogy sokak szerint Közép-Magyarország egyet jelent Budapesttel, akkor pattanj be velünk az autóba, és irány a Dunakanyar. Megmutatjuk, hogy van élet a fővároson kívül is!
Utunkat a reggeli kávéval kezdtük. De nem valami benzinkutas löttyel, hanem egy jó erős feketével Nagymaroson. Első megállónk a Sakura cukrászda volt. A világos, szinte tengerpartiasan fehér cukrászda extravagáns unikornis mousse-okkal és klasszikus főzött krémes sütikkel szól minden korosztályhoz.
A reggeli krémesezés után nyakunkba vettük a hegyet, és Zebegény felé indultunk. Egy kanyar elvétését követően azonban olyan agyagos terepre tévedtünk, hogy hölgyekből álló csapatunk minden egyenjogúsági törekvését hátrahagyva kiabált volna férfi segítségért, de végül megúsztuk a dolgot.
A négykerékmeghajtás és némi női fifika bevetésével a sárba ragadt autót sikeresen kihúztuk a csávából, jutalmunk pedig egy költői panorámás "óvóhely" volt - teljes szívből mondom, hogy a világ legmegnyugtatóbb helye a zebegényi Natura Hill. A slowfood-alapon működő önfenntartó étterem és panzió minden nap valami újdonsággal vár, hiszen nincsen á la carte étlapjuk. Kedvencünk a sziki ponttyal tálalt friss és zsenge tökfőzelék volt.
Segíts nekünk megalkotni az ország gasztronómiai térképét, töltsd fel a kedvenc éttermed vagy szavazz, és nyerj!
Ezután a Rab Ráby étterem következett Szentendrén. Hatalmas adagok, és nagyon izgalmas enteriőr várt minket. Mivel az étterem tulajdonosa műgyűjtő, az étterem falai előző életek csetreszeivel vannak kidekorálva. Annyira sok volt a látnivaló, hogy napokig nézhettük volna, de még azután is felbukkant volna egy-egy új részlet.
Levezetésképpen Gödöllőre, a Gulyásbombázóba kanyarodtunk el. Mi is lehetne magyarabb, mint egy jóféle pöri friss kiflibe töltve. Kis csalamádéval megspékelve a Gulyásbomba abszolút működőképes vasárnapi ebéd fogd-és-vidd verzióban.
A Nosalty gasztroutazását a Suzuki Vitara támogatta – az autóról további információkatitt találsz!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Négykeréken | Levendula, dödölle, ének az esőben – Nyugat-Dunántúl kalandosabb,...
A Suzukival közös videósorozatunkban bejárjuk az országot, hogy bemutassuk minden régió legjobb helyeit. Öveket becsatolni, és irány Nyugat-Dunántúl! (x)
HirdetésNégykeréken | Észak-Magyarország: gyönyörű tájak és mennyei falatok
A Suzukival közös videósorozatunkban bejártuk az országot, hogy bemutassuk minden régió legjobb helyeit. Legújabb állomásunk: Észak-Magyarország! (x)
HirdetésNégykeréken | Dél-Dunántúl: Nem csak bejártuk, fel is faltuk Tolnát...
A Suzukival közös videósorozatunkban bejárjuk az országot, hogy bemutassuk minden régió legjobb helyeit. Első állomás: Dél-Dunántúl. (x)
HirdetésSzajmóka, kása és rengeteg gyümölcs - Közép-Magyarország gasztronómiája
Budapest vonzáskörzete és Pest megye az egyik legkisebb régiónk, gasztronómiailag mégis rendkívül sokszínű - nézzük meg a jellegzetes helyi fogásokat! (x)
Hirdetés