Négykeréken | Közép-Magyarország: Itt a bizonyíték, hogy Budapest környékén is pörög a gasztroélet

A Suzukival közös videósorozatunkban az ország szívét, Pest megyét vettük célba, hogy megmutassuk nektek, hogy a fővároson kívül is van élet. (x)

Az összes régió közül a közép-magyarországi a legkisebb, csupán Pest megyét foglalja magába, mégis, földrajzi helyzetének köszönhetően meglepően változatos a gasztronómiája. Bár az vitán felüli, hogy a főváros térnyerése a gasztronómiai életben elvitathatatlan, mi azért körbenéztünk a környékén is.

Ha neked is eleged van abból, hogy sokak szerint Közép-Magyarország egyet jelent Budapesttel, akkor pattanj be velünk az autóba, és irány a Dunakanyar. Megmutatjuk, hogy van élet a fővároson kívül is!

Utunkat a reggeli kávéval kezdtük. De nem valami benzinkutas löttyel, hanem egy jó erős feketével Nagymaroson. Első megállónk a Sakura cukrászda volt. A világos, szinte tengerpartiasan fehér cukrászda extravagáns unikornis mousse-okkal és klasszikus főzött krémes sütikkel szól minden korosztályhoz.

A reggeli krémesezés után nyakunkba vettük a hegyet, és Zebegény felé indultunk. Egy kanyar elvétését követően azonban olyan agyagos terepre tévedtünk, hogy hölgyekből álló csapatunk minden egyenjogúsági törekvését hátrahagyva kiabált volna férfi segítségért, de végül megúsztuk a dolgot.

A négykerékmeghajtás és némi női fifika bevetésével a sárba ragadt autót sikeresen kihúztuk a csávából, jutalmunk pedig egy költői panorámás "óvóhely" volt - teljes szívből mondom, hogy a világ legmegnyugtatóbb helye a zebegényi Natura Hill. A slowfood-alapon működő önfenntartó étterem és panzió minden nap valami újdonsággal vár, hiszen nincsen á la carte étlapjuk. Kedvencünk a sziki ponttyal tálalt friss és zsenge tökfőzelék volt.

Segíts nekünk megalkotni az ország gasztronómiai térképét, töltsd fel a kedvenc éttermed vagy szavazz, és nyerj!

Ezután a Rab Ráby étterem következett Szentendrén. Hatalmas adagok, és nagyon izgalmas enteriőr várt minket. Mivel az étterem tulajdonosa műgyűjtő, az étterem falai előző életek csetreszeivel vannak kidekorálva. Annyira sok volt a látnivaló, hogy napokig nézhettük volna, de még azután is felbukkant volna egy-egy új részlet.

Levezetésképpen Gödöllőre, a Gulyásbombázóba kanyarodtunk el. Mi is lehetne magyarabb, mint egy jóféle pöri friss kiflibe töltve. Kis csalamádéval megspékelve a Gulyásbomba abszolút működőképes vasárnapi ebéd fogd-és-vidd verzióban.

A Nosalty gasztroutazását a Suzuki Vitara támogatta – az autóról további információkatitt találsz!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...