Négykeréken | Dél-Dunántúl: Nem csak bejártuk, fel is faltuk Tolnát és Baranyát

A Suzukival közös videósorozatunkban bejárjuk az országot, hogy bemutassuk minden régió legjobb helyeit. Első állomás: Dél-Dunántúl. (x)

Mint azt a régiót bemutató cikkünkben már kifejtettük, Dél-Dunántúl térségére jellemzőek a kásaételek és a halspecialitások, azonban a hagyományos ízek mellett a modern receptúráknak is hódoltunk.

A napunkat A Kávé Házában kezdtük Szekszárdon, egy-egy csésze finom újhullámos kávéval és könnyed szendvicsekkel. A kávé különlegessége, hogy egy Costa Rica-n élő, magyar származású ültetvényestől szerzik be, és a közelben pörkölik a kávébabot.

Innen a déli határ felé vettük az irányt, ahol a Tenkes Csárdában kényeztettük a gyomrunkat főúri étkekkel. Nem tudtunk betelni a parasztos lecsós libamájjal, az utolsó cseppig kitunkoltuk a szaftot is, az orjaleves pedig úgy csillogott, hogy azt még Szindbád is megirigyelné!

Az uzsonnaidő Siófokon ért minket a Déli Part BBQ-ban, ahol fullos hamburgereket toltunk a piac tőszomszédságában. Kedvencünk a Pelso-burger volt (marhahúspogácsával, ahogy azt kell), amit a környékről származó trappista sajttal bolondítottak meg.

Segíts nekünk megalkotni az ország gasztronómiai térképét, töltsd fel a kedvenc éttermed vagy szavazz, és nyerj!

A napunkat a balatonszemesi Kistücsök legjobb falatjaival koronáztuk meg, Pohner Ádám és stábja ezúttal se tudott mellélőni. A kovászos uborka krémleves üdítően könnyed, míg a házi krémes mennyeien ropogós és remegős volt, a paradicsomos körmös babbal tálalt mangalica secreto fogyasztása közben pedig pár könnycseppet is elmorzsoltunk.

A Nosalty gasztroutazását a Suzuki Vitara támogatta - az autóról további információkat itt találsz!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...