Mint azt a régiót bemutató cikkünkben már kifejtettük, Dél-Dunántúl térségére jellemzőek a kásaételek és a halspecialitások, azonban a hagyományos ízek mellett a modern receptúráknak is hódoltunk.
A napunkat A Kávé Házában kezdtük Szekszárdon, egy-egy csésze finom újhullámos kávéval és könnyed szendvicsekkel. A kávé különlegessége, hogy egy Costa Rica-n élő, magyar származású ültetvényestől szerzik be, és a közelben pörkölik a kávébabot.
Innen a déli határ felé vettük az irányt, ahol a Tenkes Csárdában kényeztettük a gyomrunkat főúri étkekkel. Nem tudtunk betelni a parasztos lecsós libamájjal, az utolsó cseppig kitunkoltuk a szaftot is, az orjaleves pedig úgy csillogott, hogy azt még Szindbád is megirigyelné!
Az uzsonnaidő Siófokon ért minket a Déli Part BBQ-ban, ahol fullos hamburgereket toltunk a piac tőszomszédságában. Kedvencünk a Pelso-burger volt (marhahúspogácsával, ahogy azt kell), amit a környékről származó trappista sajttal bolondítottak meg.
Segíts nekünk megalkotni az ország gasztronómiai térképét, töltsd fel a kedvenc éttermed vagy szavazz, és nyerj!
A napunkat a balatonszemesi Kistücsök legjobb falatjaival koronáztuk meg, Pohner Ádám és stábja ezúttal se tudott mellélőni. A kovászos uborka krémleves üdítően könnyed, míg a házi krémes mennyeien ropogós és remegős volt, a paradicsomos körmös babbal tálalt mangalica secreto fogyasztása közben pedig pár könnycseppet is elmorzsoltunk.
A Nosalty gasztroutazását a Suzuki Vitara támogatta - az autóról további információkat itt találsz!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Sztrapacska, zsámiska, zsendice, morvány és puppa - palóc konyha Észak-Magyarországról
A palóc konyháról mindenkinek a palócleves jut először eszébe, pedig nem sok köze van az észak-magyarországi tájegységhez. Nézzük, mit ettek valójában arrafelé! (x)
HirdetésIrány a töltött káposzta, a pálinka és a slambuc hazája,...
Szilva, alma, krumpli és a híres töltött káposzta - kulináris kalandozásunk a rendkívül sokszínű Észak-Alföldön folytatódik! (x)
HirdetésKattancs, aranygombóc, gánica, dödölle, langali - vendégségben a Nyugat Dunántúlon!
A Nyugat-Dunántúl konyhája, akárcsak Palócföldé, megmaradt viszonylag autentikusnak - faluhelyen még ma is készítik a régi fogásokat. Nézzük a leghíresebbeket! (x)
HirdetésLebbencs, kolbász, paprika és szegedi halászlé - Dél-Alföldről származik minden,...
A bográcsos hús- és halételek hazája, a hazai paprika elterjedésének kiindulópontja és a kolbász központja - gyere velünk a Dél-Alföldre! (x)
Hirdetés