Nébih: ez a 3 MARGARIN lett a legjobb a hivatalos teszten

A Nébih a Szupermenta program idei zárótesztjén az ünnepi előkészületek egyik kiemelt termékcsoportját, a sütő- és főzőmargarinokat helyezte a célkeresztbe.

Sütő- és főzőmargarinokat vizsgált a Nébih.

A szakemberek 20 termék komplex ellenőrzését végezték el. Bebizonyosodott, hogy a sütőmargarinok élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, 9 termék jelölése viszont kívánnivalót hagy maga után.

Receptajánló:

Amit vizsgáltak:

  • zsírtartalom
  • a bennük található A- és D-vitaminok mennyisége
  • egyes termékeknél a laktóz (tejcukor) és kazein (tejfehérje) jelenléte
  • a tartósítószer és az erukasav-tartalom
  • a nehézfémek közül pedig az ólom és réz jelenléte

A vizsgálati eredmények alapján a margarinok megfelelnek a laktózmentes jelölésnek, zsírtartalmuk is megfelel a jelölésen szereplőknek. Továbbá nem tartalmaznak nehézfémeket (ólom vagy réz) sem. Egy-két helyen volt termékmegnevezési illetve csomagolási hiányosság, ezen kívül az adalékanyagokat sem mindig jelölték helyesen.

A bírságok és az eljárási költségek várható összege kb. 340.000 Ft.

Szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel.

A vakteszt eredménye:

  1. Líra 70% zsírtartalmú margarin
  2. Rama Laktózmentes 72% zsírtartalmú margarin
  3. Liga Laktózmentes csökkentett zsírtartalmú margarin

További infó itt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...