Nébih: ez a 3 MARGARIN lett a legjobb a hivatalos teszten

A Nébih a Szupermenta program idei zárótesztjén az ünnepi előkészületek egyik kiemelt termékcsoportját, a sütő- és főzőmargarinokat helyezte a célkeresztbe.

Sütő- és főzőmargarinokat vizsgált a Nébih.

A szakemberek 20 termék komplex ellenőrzését végezték el. Bebizonyosodott, hogy a sütőmargarinok élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, 9 termék jelölése viszont kívánnivalót hagy maga után.

Receptajánló:

Amit vizsgáltak:

  • zsírtartalom
  • a bennük található A- és D-vitaminok mennyisége
  • egyes termékeknél a laktóz (tejcukor) és kazein (tejfehérje) jelenléte
  • a tartósítószer és az erukasav-tartalom
  • a nehézfémek közül pedig az ólom és réz jelenléte

A vizsgálati eredmények alapján a margarinok megfelelnek a laktózmentes jelölésnek, zsírtartalmuk is megfelel a jelölésen szereplőknek. Továbbá nem tartalmaznak nehézfémeket (ólom vagy réz) sem. Egy-két helyen volt termékmegnevezési illetve csomagolási hiányosság, ezen kívül az adalékanyagokat sem mindig jelölték helyesen.

A bírságok és az eljárási költségek várható összege kb. 340.000 Ft.

Szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel.

A vakteszt eredménye:

  1. Líra 70% zsírtartalmú margarin
  2. Rama Laktózmentes 72% zsírtartalmú margarin
  3. Liga Laktózmentes csökkentett zsírtartalmú margarin

További infó itt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek