Partvisok és disznóláb fogadta az ellenőröket, bezáratták a vágóhidat

Eszméletlen körülmények fogadták a Nébih ellenőreit a Csongrád-Csanád vármegyei vágóhídon, a hely működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

Több mázsa jelöletlen húst és húskészítményt illetve súlyos higiéniai problémákat találtak egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhídon, és összesen 4,3 tonna élelmiszert kivontak a forgalomból. A vágóhíd működését a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette.

 Vízcső mögé dugott kések, partvisok mellé esett disznóláb, betonpadlóra lógó húsok / forrás: Nébih

Az ellenőrők egészen rettentő körülményeket találtak:

  • kiérkezésukkor épp egy állatszállításra nem engedélyezett járművel hoztak egy rossz állapotban lévő, önerőből felállni képtelen szarvasmarhát a vágóhídra
  • további 26, a kötelező egyedi jelöléssel nem rendelkező sertést is találtak
  • semmilyen nyilvántartással nem rendelkeztek a vágási és darabolási tevékenységről
  • nem vezettek nyomonkövetési dokumentációt
  • valamennyi hús jelöletlen volt
  • a tárolási körülmények sem feleltek meg az élelmiszer-biztonsági előírásoknak

Ezen felül a maroslelei székhelyű Arany Hús 2016 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Arany Húsáruház elnevezésű húsboltjában 766 kiló jelöletlen húst és húskészítményt is talált a hatóság.

A higiéniai körülmények is botrányosak voltak:

  • csomó eszköz piszkos és rozsdás volt, a daraboló helyiségben a szalagfűrész lapjai és állványa korrodálódott
  • az üzemi helyiségekben higiénikus kézmosásra nem volt lehetőség
  • a hűtőkamra ajtókerete rozsdás, a padozata vérrel szennyezett, a helyiség falai és mennyezete koszos volt
  • az udvar takarítatlan volt, szennyezett húsosládákkal tarkítva

A helyszíni horrorvideót csak 18 felülieknek ajánlják:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...