Döbbenetes: egyetlen kisboltban 1,2 tonna élelmiszernél talált gondot a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei súlyos minőségi problémát találtak egy szabolcsi kisboltban, ahol a több mint egy tonna élelmiszert foglaltak le.

Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei élelmiszerüzlet ellenőrzése során több mint 1,2 tonna, élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

LEJÁRT ÉLELMISZEREK

A helyszíni ellenőrzés során összesen 41 tétel élelmiszer (például hús és húskészítmények, kefir, joghurt, tejitalok és egyéb tejtermékek) kapcsán intézkedtek a szakemberek. A problémás élelmiszerek közül 365,19 kg lejárt fogyaszthatósági idejű, 181,04 kg lejárt minőségmegőrzési idejű volt, továbbá 702,77 kg nem nyomon követhető terméket is találtak az ellenőrök.

A TARTHATATLAN ÁLLAPOTOKRÓL FELVÉTEL IS KÉSZÜLT

A kifogástolt élelmiszerek egy részét a forgalom előtt nyitva álló eladótérben, másik részét a raktárban tárolták, elkülönítés és a forgalmazást tiltó jelölés nélkül. 

A hatóság összesen 41 tétel élelmiszer forgalomból való kivonását rendelte el azonnali hatállyal, és tiltotta meg a forgalomba hozatalát. Az élelmiszer-vállalkozó az érintett élelmiszerek elszállításáról a hatósági ellenőrzés ideje alatt gondoskodott. 

Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek