„Ne játssz az étellel!” - ez a lány nem fogadott szót, de ez nem is baj

Zöldség, gyümölcs, rizs, csokoládé - egy művész számára ezek nem egyszerű ételek, hanem festékek, a tányér pedig a festővászon. 

A kivételes tehetséggel megáldott művész, „Red” Hong Yi új értelmet adott a "ne játssz az étellel" figyelmen kívül hagyásának. Az eredetileg építészként dolgozó Red képei nem csupán ötletesek, hanem egyes alkotásokkal a társadalmi felelősségvállalásra is felhívják a figyelmet.

Művészet a tányéron

A lány nem olyan régen még csak hobbi gyanánt zsonglőrködött az ételekkel: 2012-ben még egy építészeti cégnél dolgozott, miközben folyamatosan kereste azokat a lehetőségeket, amikor a saját kezeivel hozhatott létre művészeti alkotásokat.

7 éve egy kínai művészről, Yao Mingről készített egy festményt – az "ecset" egy kosárlabda volt. Az erről készült Youtube videó gyorsan népszerű lett, így Red viharos gyorsasággal ismertté vált, és nagy volumenű felkéréseket kapott.

A videó valóban lenyűgöző, mielőtt elindítod, fogd meg az állad!

A művész sokféle anyaggal dolgozott az évek során, azonban egy dolgot kifejezetten szeretett: az ételekből művészi alkotásokat létrehozni. Így vált a tányér festővászonná, az ételek, a lila hagyma, a tojás és akár a uborka pedig festékké. Red Malajziában, szülőhelyén gyűjtött ötleteket: rendszeresen kijárt a piacra, ahol a sok színes, friss zöldség, valamint gyümölcs mintája és textúrája inspirálta.

Gyros tál szaftos csirkével

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. ...

Ételekkel a környezetvédelem mellett és az elnyomás ellen

Red művei azonban nem csupán szépek: felhasználja őket például arra is, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, vagy az azonos neműek házasságkötésének elfogadtatására. De a malajziai politikai helyzet tisztázására, vagy épp a háborús veszteségek miatti fájdalom kifejezésére is érzékletes alkotásokat készít.

A képek átlagosan 1-4 órán keresztül készülnek, azonban attól függően, hogy éppen milyen alapanyagokat használ, a művésznek nem várt kihívásokkal is szembe kell néznie. A rizs a kedvenc alapanyaga, mivel a zöldségek, gyümölcsök hajlamosak hamar kiszáradni, vagy levet ereszteni.

Red fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az alkotások elkészítése után az alapanyagok nem mennek kárba, ugyanis a legtöbbet elkészíti, és megeszi. Az alkotásait az Instagram oldalán nézheted meg.

Ropogós kovászos uborka

Tavaly próbálkoztam a burgonyás változattal, nekem nem jött be, mert nem lett meg az az igazi kovászos uborka íz. Idén átnyálaztam a "szakirodalmat", mindenféle receptet és jó tanácsot ...

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...