„Ne játssz az étellel!” - ez a lány nem fogadott szót, de ez nem is baj

Zöldség, gyümölcs, rizs, csokoládé - egy művész számára ezek nem egyszerű ételek, hanem festékek, a tányér pedig a festővászon. 

A kivételes tehetséggel megáldott művész, „Red” Hong Yi új értelmet adott a "ne játssz az étellel" figyelmen kívül hagyásának. Az eredetileg építészként dolgozó Red képei nem csupán ötletesek, hanem egyes alkotásokkal a társadalmi felelősségvállalásra is felhívják a figyelmet.

Művészet a tányéron

A lány nem olyan régen még csak hobbi gyanánt zsonglőrködött az ételekkel: 2012-ben még egy építészeti cégnél dolgozott, miközben folyamatosan kereste azokat a lehetőségeket, amikor a saját kezeivel hozhatott létre művészeti alkotásokat.

7 éve egy kínai művészről, Yao Mingről készített egy festményt – az "ecset" egy kosárlabda volt. Az erről készült Youtube videó gyorsan népszerű lett, így Red viharos gyorsasággal ismertté vált, és nagy volumenű felkéréseket kapott.

A videó valóban lenyűgöző, mielőtt elindítod, fogd meg az állad!

A művész sokféle anyaggal dolgozott az évek során, azonban egy dolgot kifejezetten szeretett: az ételekből művészi alkotásokat létrehozni. Így vált a tányér festővászonná, az ételek, a lila hagyma, a tojás és akár a uborka pedig festékké. Red Malajziában, szülőhelyén gyűjtött ötleteket: rendszeresen kijárt a piacra, ahol a sok színes, friss zöldség, valamint gyümölcs mintája és textúrája inspirálta.

Gyros tál szaftos csirkével

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. ...

Ételekkel a környezetvédelem mellett és az elnyomás ellen

Red művei azonban nem csupán szépek: felhasználja őket például arra is, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, vagy az azonos neműek házasságkötésének elfogadtatására. De a malajziai politikai helyzet tisztázására, vagy épp a háborús veszteségek miatti fájdalom kifejezésére is érzékletes alkotásokat készít.

A képek átlagosan 1-4 órán keresztül készülnek, azonban attól függően, hogy éppen milyen alapanyagokat használ, a művésznek nem várt kihívásokkal is szembe kell néznie. A rizs a kedvenc alapanyaga, mivel a zöldségek, gyümölcsök hajlamosak hamar kiszáradni, vagy levet ereszteni.

Red fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az alkotások elkészítése után az alapanyagok nem mennek kárba, ugyanis a legtöbbet elkészíti, és megeszi. Az alkotásait az Instagram oldalán nézheted meg.

Ropogós kovászos uborka

Tavaly próbálkoztam a burgonyás változattal, nekem nem jött be, mert nem lett meg az az igazi kovászos uborka íz. Idén átnyálaztam a "szakirodalmat", mindenféle receptet és jó tanácsot ...

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...