Melyik kisbaba ne szeretné ezt a narancsból és sütőtökből készült mézédes, arany pürét? A legtöbbjük első számú kedvencévé válik rögtön, az első kanál után. Már 7 hónapos kortól adható.A titka abban rejlik, hogy a pépet forralt-lehűtött vízzel hígítjuk, de még jobb, ha frissen facsart narancslével keverjük össze, ezzel isfokozva a belőle kinyerhető vitamin mennyiségét. A narancsos sütőtökpüré tipikusan az a bébiétel, amivel a baba és a mama is jól jár: a megmaradt sült tökből ugyanis nekünk,kismamáknak is gyors ebéd készülhet néhány perc leforgása alatt, finom sütőtök krémlevest főzhetünk magunknak belőle. Ha van a családban egy nagyobb kistestvér, őt sem kell kihagynunk a sütőtök kínálta élményekből, megörvendeztethetjük egy finom sütőtökös muffinnal, és akkor már nemcsak duplán, hanem triplán jártunk jól.
Hozzávalók 2 adaghoz:
60 dkg édes sütőtökhús1 narancs frissen facsart leve
Elkészítés:
A sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, és forró sütőben puhára sütjük.Hűlni hagyjuk.Turmixoljuk a húsát vagy villával összenyomkodjuk, és hozzákeverjük a friss narancslevet.