Van egy trükk, amivel akár egy évig is friss lehet a narancsod

A tél kedvence a narancs, az évnek ebben az időszakában pedig kifejezetten jutányos áron lehet hozzájutni a déli gyümölcshöz. Mit tegyünk, ha több kiló van otthon, és nem akarjuk, hogy akár csak egy is ránk rohadjon? Íme néhány egyszerű tipp.

Tele van vitaminokkal, üdít, felfrissít, és szebbé teszi a napot – a narancs az egyik legjobb gyümölcsféle, amit télen fogyaszthatunk, néhány egyszerű megoldással pedig meg is hosszabbíthatjuk frissességét.

A narancsot akár egy évre is lefagyaszthatod, mutatjuk, hogyan!

Milyen sokáig állnak el a narancsok?

Ez nagyban függ attól, hol tárolod őket, szobahőmérsékleten ugyanis nagyjából egy hétig bírják csak, hűtőben azonban egy hónapig is frissek maradnak. Ha nagyon sok narancsot vettél, és szinte biztos, hogy nem fogod tudni elfogyasztani időben, vagy szeretnél félrerakni néhány gerezdet tavaszra is, érdemes lefagyasztanod a gyümölcsöt, kicsit később erre még vissza is térünk.

A narancsok vastag héjuk miatt jól bírják a hideget, talán nem meglepő, hogy a gyümölcsöt a hűtőben való tároláskor nem kell megmosni, elég csak egy lezárható zacskóban elrakni őket a zöldségtartó ládába.

Narancsos lustasüti

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezt a sziruptól cuppogó, isteni pudingos sütit készítettük el. Ha Te is szereted a ...

Ha gerezdekre szedett narancsot szeretnél félretenni a hűtőben, számítanod kell rá, hogy a már felnyitott gyümölcs nem áll el sokáig a hűtőben. A gerezdeket vagy a már felnyitott narancsot szorosan fóliába csomagolva lehet elrakni a hűtő zöldséges fiókjába, 3-4 napon belül azonban le kell őket fogyasztani, különben megromlanak.

Hogyan fagyaszthatjuk le?

Ezzel a módszerrel akár egy évig is tárolhatjuk a narancsot.

Alaposan mossuk meg a gyümölcs héját, majd vágjuk szeletekre, ha viszont a héjat nem akarjuk megtartani, egyszerűen hámozzuk meg, és szedjük gerezdekre a narancsot. Ezután tegyük ki a szeleteket egymás mellé egy lapos tálra, majd legalább négy órán keresztül hagyjuk a fagyasztóban lehűlni.

Ha ezzel megvagyunk, a szeleteket rakjuk át egy lezárható tasakba, címkézzük fel, jelezve rajta a fagyasztás dátumát, és tegyük vissza a gyümölcsöt akár egy évre a fagyasztóba!

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...