Az ok, amiért soha ne egyél narancsot lefekvés előtt

Ha pihentető alvásra vágysz, akkor semmiképpen se egyél narancsot közvetlenül lefekvés előtt. Mondjuk is, hogy miért!

Mi is szeretjük egy kis naranccsal zárni az estét, ám, mint kiderült ez a gyümölcs nem a legmegfelelőbb lefekvés előtti nassolnivaló. Arról már hallottunk, hogy a nagyon fűszeres, valamint magas kalória- cukor- vagy szénhidráttartalmú ételek a gyomorsav túltermelését okozhatják, ezért is érdemes őket elkerülni este. De arról még nem, hogy miért számít rossz választásnak a narancs...Most veled is megosztjuk, hogy mit találtunk.

A késői nassolás megakadályozhatja a nyugodt és pihentető alvást

A narancs lefekvés előtti elfogyasztása nyugtalan alváshoz vezet

Kezdjük a legelején. A narancs más gyümölcsökhöz képest viszonylag alacsony cukortartalommal rendelkezik, hiszen nagyjából 12 gramm cukor található benne, míg a mangóban majdnem 23 gramm van. Tehát a narancs esetében nem a cukor okozza a problémát.

Hanem a savas jellege.

A narancs pH-ja ugyanis 3,3 és 4,2 között van, ami azért probléma, mert minden olyan élelmiszer, aminek 4 alatti a pH-értéke, az savasnak minősül.

Tehát attól függetlenül, hogy valaki refluxban vagy emésztési zavarban szenved, ha lefekvés előtt elfogyaszt egy narancsot, akkor könnyedén megjelenhetnek nála az említett betegségek tünetei (például: maró, égő érzés a nyelőcsőben). Mondani sem kell, hogy nem könnyű elaludni akkor, ha a sav felmarta a nyelőcső nyálkahártyáját.

Jobban teszed, ha alvás előtt megeszel egy ellentétes hatású banánt, ami még segíthet is semlegesíteni a kínzó savas refluxot.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...