Az ok, amiért soha ne egyél narancsot lefekvés előtt

Ha pihentető alvásra vágysz, akkor semmiképpen se egyél narancsot közvetlenül lefekvés előtt. Mondjuk is, hogy miért!

Mi is szeretjük egy kis naranccsal zárni az estét, ám, mint kiderült ez a gyümölcs nem a legmegfelelőbb lefekvés előtti nassolnivaló. Arról már hallottunk, hogy a nagyon fűszeres, valamint magas kalória- cukor- vagy szénhidráttartalmú ételek a gyomorsav túltermelését okozhatják, ezért is érdemes őket elkerülni este. De arról még nem, hogy miért számít rossz választásnak a narancs...Most veled is megosztjuk, hogy mit találtunk.

A késői nassolás megakadályozhatja a nyugodt és pihentető alvást

A narancs lefekvés előtti elfogyasztása nyugtalan alváshoz vezet

Kezdjük a legelején. A narancs más gyümölcsökhöz képest viszonylag alacsony cukortartalommal rendelkezik, hiszen nagyjából 12 gramm cukor található benne, míg a mangóban majdnem 23 gramm van. Tehát a narancs esetében nem a cukor okozza a problémát.

Hanem a savas jellege.

A narancs pH-ja ugyanis 3,3 és 4,2 között van, ami azért probléma, mert minden olyan élelmiszer, aminek 4 alatti a pH-értéke, az savasnak minősül.

Tehát attól függetlenül, hogy valaki refluxban vagy emésztési zavarban szenved, ha lefekvés előtt elfogyaszt egy narancsot, akkor könnyedén megjelenhetnek nála az említett betegségek tünetei (például: maró, égő érzés a nyelőcsőben). Mondani sem kell, hogy nem könnyű elaludni akkor, ha a sav felmarta a nyelőcső nyálkahártyáját.

Jobban teszed, ha alvás előtt megeszel egy ellentétes hatású banánt, ami még segíthet is semlegesíteni a kínzó savas refluxot.

Forrásunk volt.


Még több a szép bőrért:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...