Itt a válasz, milyen gyakran cserélj párnahuzatot

Milyen gyakran cseréled az ágyneműdet? És a párnahuzatot? Bármi is legyen a válasz, biztos, hogy nem elég gyakran. A bőrgyógyászok szerint ugyanis utóbbit heti két-három alkalommal kellene mosnod. Eláruljuk, miért.

Nincs is jobb érzés annál, mint egy hosszú nap végén friss, puha ágyneműben elaludni, és a kellemesen hideg párnára hajtani a fejünket. Ennek ellenére, valljuk be, kevesen cseréljük hetente az ágyneműnket. Pedig az amerikai bőrgyógyászok szövetsége szerint az volna a helyes, ami pedig a párnahuzat cseréjét illeti, abból legalább két-három alkalommal frisset kellene húzni egy héten.

Itt a válasz, milyen gyakran cserélj párnahuzatot

Mi ennek az oka?

Alvás közben rengeteg elhalt bőrsejtet hullatsz el (nagyjából 50 milliót naponta), izzadsz, krémes a bőröd (rosszabb esetben smink van rajtad), a hajadról pedig az egy dolog, hogy a zsír is rákerül a párnára, de a napközben rászállt pollenektől a háziállatok szőrén át a különböző kórokozókig bármi a párnahuzaton landolhat. Nem hangzik túl jól. Az elhalt hámsejtek pedig tökéletes táplálékot szolgáltatnak a poratkáknak, amik aztán súlyosbíthatják az asztmát és az allergiát. Így már nem is olyan édes az álom.

Az izzadtság és a különböző olajok a baktériumoknak és a gombáknak szolgáltatnak kitűnő terepet, és ki akarná egy ilyen huzaton pihentetni az arcát...

Ezek a nemkívánatos alvótársak súlyosbíthatják a bőrirritációt, a fertőzéseket, és a pattanásokhoz is hozzájárulhatnak, ha hajlamos rá a bőröd.

A szakértő elmondása szerint nála a leghosszabb idő, amíg nem cseréli a párnahuzatot, az egy hét, de csak akkor, ha lefekvés előtt az arcát és a haját is megtisztította minden alkalommal.

Nagy sóhaj, irány párnahuzatot cserélni!

Forrásunk volt.


További hasznos cikkek, "milyen gyakran kell tisztítani" kategóriában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...