Zseniális trükkel zsírtalanítja a mártásokat egy nagymama

Nincsenek többé zsíros szószok és mártások ennek a nagymamának köszönhetően! Napi tippünkben egy meglepően egyszerű, mégis hatékony módszert mutatunk!

Több órát töltöttünk el a TikTokon, mint amennyit nyugodt szívvel bevallanánk, de tagadhatatlan, hogy az alkalmazásnak köszönhetően rengeteg ötletes gasztro trükköt és receptet - néha elég furcsákat is, mint ez a bundázott oreo - sajátítottunk el. A legújabb a sorban egy olyan praktika, amivel a szószokból és mártásokból lehet könnyedén eltávolítani a zsírt. Mutatjuk is!

A legjobb házi gasztro trükkök ismerői a nagymamák, a TikTok nagyi pedig a nagyközönséggel is megosztja ezeket. A @brunchwithbabs felhasználónév alatt posztoló nagyi legújabb trükkje igazi életmentő, ha épp házi mártást vagy szószt készítesz, ráadásul nagyon egyszerű, de valószínűleg magunktól sosem jutott volna az eszünkbe.

@brunchwithbabs

You will never have to worry about greasy sauce or gravy again!!! #motherlyadvice #grandmasoftiktok #grandmatips

♬ original sound - Babs

Szóval kell hozzá egy merőkanál tele jéggel. Igen, jól olvastad, merőkanál jégkockákkal megtöltve, majd az alját a mártásba kell meríteni érinteni egy pár pillanatra.

A videón látszik, hogy ahogy kiemeli, a zsír odatapadt a merőkanál aljára, amire egyszerű a magyarázat: a hideg magához vonzza az összes zsírt.

Egy papírtörlővel letörli a zsírt, majd szükség szerint megismétli a folyamatot.

A videót több mint félmillióan kedvelték, és a legtöbben odáig meg vissza vannak a zsenialitásától, de vannak azért páran, akik nem lelkesedtek érte ennyire, mivel szerintük épp ez az extra zsír adja meg a mártás igazi ízét. Ízlések és pofonok, de ha kicsit szeretnéd diétásabbra a mártást, akkor mindenképp jó, ha ott van a zsebedben ez a trükk!

Forrásunk volt.


Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek csak neked, csak most:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...