Zseniális trükkel zsírtalanítja a mártásokat egy nagymama

Nincsenek többé zsíros szószok és mártások ennek a nagymamának köszönhetően! Napi tippünkben egy meglepően egyszerű, mégis hatékony módszert mutatunk!

Több órát töltöttünk el a TikTokon, mint amennyit nyugodt szívvel bevallanánk, de tagadhatatlan, hogy az alkalmazásnak köszönhetően rengeteg ötletes gasztro trükköt és receptet - néha elég furcsákat is, mint ez a bundázott oreo - sajátítottunk el. A legújabb a sorban egy olyan praktika, amivel a szószokból és mártásokból lehet könnyedén eltávolítani a zsírt. Mutatjuk is!

A legjobb házi gasztro trükkök ismerői a nagymamák, a TikTok nagyi pedig a nagyközönséggel is megosztja ezeket. A @brunchwithbabs felhasználónév alatt posztoló nagyi legújabb trükkje igazi életmentő, ha épp házi mártást vagy szószt készítesz, ráadásul nagyon egyszerű, de valószínűleg magunktól sosem jutott volna az eszünkbe.

Szóval kell hozzá egy merőkanál tele jéggel. Igen, jól olvastad, merőkanál jégkockákkal megtöltve, majd az alját a mártásba kell meríteni érinteni egy pár pillanatra.

A videón látszik, hogy ahogy kiemeli, a zsír odatapadt a merőkanál aljára, amire egyszerű a magyarázat: a hideg magához vonzza az összes zsírt.

Egy papírtörlővel letörli a zsírt, majd szükség szerint megismétli a folyamatot.

A videót több mint félmillióan kedvelték, és a legtöbben odáig meg vissza vannak a zsenialitásától, de vannak azért páran, akik nem lelkesedtek érte ennyire, mivel szerintük épp ez az extra zsír adja meg a mártás igazi ízét. Ízlések és pofonok, de ha kicsit szeretnéd diétásabbra a mártást, akkor mindenképp jó, ha ott van a zsebedben ez a trükk!

Forrásunk volt.


Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek csak neked, csak most:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!