A vaj mondhatni elengedhetetlen része a konyhának, hiszen sok ételünket tesszük ezzel az alapanyaggal gazdagabbá. Adunk egy kis segítséget, mivel tudod még inkább kihasználni a vaj előnyeit.
Almavajas tekercsek
A legjobb módja a régi, ráncos almák felhasználásának, ha almavajat készítünk belőlük. Hát még ha ezt a mesésen krémes, enyhén karamellás almavajat kelt tésztás tekercsekbe ...
Ragyogó vajas kiflik
Este összedobod, másnap reggel kisütöd, és már készen is van a vajtól illatozó, friss, ropogós kifli. Nem nagy meló összedobni, csupán várni kell egy kicsit, de abszolút megéri.
Shortbread, a skót vajas keksz
Ez a hagyományos skót keksz a legtipikusabb teasütemény, ami a legtöbb brit háztartásban ott figyel a kamrapolcon. A sütemény sikere az omlósságában és a rengeteg belesütött vajban ...
Kattints a galériára, és hozd ki a legtöbbet a vajból!
5 tipp, amivel a legtöbbet kihozod a vajból
1. Vajbarnítás
A barna vaj isteni diós aromát kölcsönöz az ételeknek, legyen szó sült húsról vagy egy süteményről. Elkészítése pofonegyszerű, amivel annyit kell tenned, hogy elkezded felmelegíteni a vajat egy serpenyőben. A mennyiségtől függően 2-5 perc, míg a barnulásra sor kerül, de előtte a teljesen megolvadt vaj habzani kezd. Ez teljesen normális folyamat. Ezután kezd diós illatot árasztani, de ekkor már húzzuk le a tűzről a serpenyőt, mert különben megég a vaj. Ha süteményhez használjuk, akkor tegyük át egy hőálló edénybe, és hagyjuk megszilárdulni.
4. Reszelés
Ha igazán puha, réteges pogácsára vágysz, akkor elsőként tedd a vajat a fagyasztóba, majd a sajtreszelő nagylyukú részénél reszeld a lisztbe. Gyors mozdulatokkal keverd össze, természetes a többi hozzávalóról sem elfeledkezve, és hidd el neked lesz a legfinomabb pogácsád a környéken.
További konyhai okosságok itt: