Az esztétikus tortaszeletelés 6 fontos szabálya

A torta próbája egyrészről az evés, de sokkal inkább a vágás – főleg akkor, ha a saját alkotásunk szeletelésének kezdünk neki. Annak érdekében, hogy a sütemény ne csak egészben, de kis adagokban is elegánsan mutasson, fogadjuk meg a Napi Tipp alábbi tanácsait!

Csalóka feladat a tortaszeletelés: az ember azt hihetné, hogy elég csak egy nagy késsel nekiesni a krémes-réteges süteménynek. Azonban nem mindig ilyen egyszerű a dolgok állása, ezt főleg azok tudhatják, akik valaha sütöttek már impozánsabb tortákat. Főleg akkor lehet izzasztó a tortaszeletelés feladata, amikor a saját alkotásunkkal van dolgunk: ilyenkor elég egy rossz mozdulat, és kezeink több órás munkája nem szabályos szeletekként, hanem szétesett morzsa- és krémkupacokként jut el a kistányérokra. És ilyenkor az sem nyújt vigaszt, hogy az íze tökéletes. Kerüljük el a kudarcokat, vegyük sorra a tortaszeletelés alapvető szabályait!

Nézd meg galériánkban a tortaszeletelés fontos szabályait!

Receptek, amelyeken kipróbálhatod a szeletelést:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár:

Címlapról ajánljuk