Ez a titka az igazán krémes házi készítésű vajkrémnek

Csak kevesen tudják, hogy a legkrémesebb vajkrémhez csupán egy konyhai eszközre van szükségük. A mai Napi Tippünkben eláruljuk a nagy titkot!

A mikrohullámú sütő vitathatatlanul az egyik legalulértékeltebb konyhai eszköz, pedig rengetegféleképpen lehet használni. Ám, csak kevesen gondolnának arra, hogy még a vajkrém elkészítéséhez is felhasználható. Sőt, mint kiderült, a legkrémesebb vajkrém titka igazából a mikróban rejlik. Mutatjuk, hogy mire gondolunk!

A legkrémesebb tortamázhoz a mikrót is használnod kell

Nemrégiben egy TikTok felhasználó, aki a Liz Marek (@sugargeekshow) névre hallgat, megosztotta az internet népével, hogy mi a titka a legkrémesebb tortamáznak: egyszerűen tegyük a tojásfehérjét és a porcukrot egy nagy tálba, majd egy mixer segítségével keverjük 4-5 percig. Ezután adjuk hozzá a vaníliát, a sót, a vajat és a többi hozzávalót, majd verjük a habot további nyolc-tíz percig. És most jön a nagy varázslat!

Vegyünk ki nagyjából 470 grammot a cukormázból, és olvasszuk fel kicsit a mikróban. Tegyük vissza a keverékhez, és mixeljük tovább még 5-10 percig.

Ha esetleg nincs otthon mikród, akkor egy fazék forrásban lévő víz fölött is megolvaszthatod a mázat.

@sugargeekshow This makes the creamiest buttercream ever! I love it! #cakedecorating #buttercreamfrosting #cakerecipe #sugargeekshow ♬ I Love You Always Forever - Betty Who

Liz Marek videójában egy másik szuper trükk is elbújt!

A cukrász utolsó simításként lila ételfestéket ad a felmelegített cukormázhoz, hogy fehérebbé tegye azt. A lila szín hozzáadása a sárgához a színelmélet miatt működik jól: ez a két szín ellentétes a színkörön, tehát kiiktatják egymást, így néhány csepp lila ételfesték semlegesíti a cukormázban uralkodó sárga árnyalatokat.

Ez a lépés természetesen nem kötelező, de segít megalkotni egy élénk, tiszta fehér színt. Egy ilyen gyönyörű fehér torta pedig tökéletes hivatalos alkalmakra, például születésnapokra, babaváró ünnepekre és legfőképpen esküvőkre.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...