4 baki, ami betesz a szép töltött tojásoknak

Ha úgy döntünk, hogy megtöltjük az ünnepi asztal hidegtálait díszes és ízes töltött tojásokkal, jól tesszük, ha végigböngésszük az alábbi cikk sorait, ugyanis a Napi Tipp szolgál majd egy-két hasznos elkészítési tanáccsal.

A húsvéti hidegtálfogások közül ugyan nem a töltött tojás a legmacerásabb, mégis igényel némi odafigyelést és törődést a recept elkészítése. Főleg akkor, ha tényleg esztétikus, hívogató kis falatokat szeretnénk alkotni, amelyekkel első látásra szerelembe eshetnek a locsolók, vendégek. Pont így sikerülhet majd idén a töltött tojás – csak kerüljük el az alábbi bakikat, és fogadjuk meg a cikk tanácsait.

4 baki, ami betesz a szép töltött tojásoknak

Nem hagyod kihűlni a töltött tojást

Mind a szép külső, mind a könnyen tölthető belső miatt fontos, hogy kellő figyelmet szenteljünk a tojások megfőzésére. Miután megvagyunk a keményre főzéssel, a legjobb, ha rögtön jeges vízbe tesszük a még héjas tojásokat.

Itt töltsenek el 10-15 percet, majd óvatosan törjük és hámozzuk meg őket. Érdemes alulról, a légbuborékos végtől kezdeni a pucolást, úgy könnyebb lesz.

Nagyon darabos a töltött tojás tölteléke

A töltött tojások egyik szépsége, hogy több különböző ízesítésű töltelékkel elkészíthetjük őket: a sárgájás krémbe nemcsak fűszerek, hanem apróra vágott egyéb kiegészítők is kerülhetnek.

Persze a hangsúly az „apróra vágott” részén van a mondatnak: ha nagyon darabosra hagyjuk a krémet, nem fogjuk tudni kinyomni a habzsákból a kivájt „fehérjekelyhekbe”.

Túl sűrű a töltelék a töltött tojásban

Hasonló problémába futunk, ha nem lazítjuk fel eléggé a sárgájás keveréket. Ez eleinte csalókának tűnhet, és inkább nem akarunk több krémsajtot/tejfölt/egyebet a krémhez adni, nehogy túl folyós legyen.

Azonban, ha keményebb, sűrűbb marad a kelleténél, nagyon meg fogunk szenvedni a tojások töltésével. Az állag, amit keresünk, valahol a puha vaj és a könnyen kenhető körözött közt található.

Elmarad a töltött tojás pihentetése

Minden hidegtálnak és majonézes salátának kijár egy alaposabb, pár órás pihentetés a hűtőben: ezzel nemcsak azt garantálhatjuk, hogy összeérnek majd a tekercsekben, tojásokban az ízek, hanem a megfelelő állagot is csak így érhetjük el.

Azonban mindig figyeljünk arra, hogy zárt dobozban vagy fóliával letakart tálon pihentessük a tojásokat, nehogy átvegyék a hűtő esetleg erőteljesebb szagait.

Currys töltött tojások

Ha csak egy fogást készítenél húsvétra, akkor EZ legyen az, mert szerintünk ez lesz a idei sláger, kinézetre és ízvilágra is. Kicsit fel akartuk dobni a repertoárunkat, és a ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További húsvéti tartalmakért vesd ide a pillantásod:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...