A kaprot - hasonlóképpen a korianderzöldhöz vagy mondjuk a halhoz - vagy imádod, vagy utálod, kevés ember van, aki a kettő között helyezkedik el a skálán. Mi viszont úgy döntöttünk, meggyőzünk arról, hogy a kapor mennyire csodás zöldfűszer, és amellett, hogy élettani hatásai, gyomorkönnyű, zsenge mivolta miatt is imádjuk, jó tudni, hogy sokkal több fogást képest feldobni, mint a tökfőzelék vagy a koviubi.
Kapros-túrós palacsinta
Az édes túrós palacsinta sokunknak nagy kedvence, amiből nem lehet eleget enni, azonban a sós verziója is igazán különlegesnek mondható. Friss kaporral, pirított baconnel, tejföllel és ...
Hűsítő zöldbableves kapros joghurttal
A zöldbableves klasszikus nyári fogás, imádjuk sok tejföllel, enyhén savanykásan. A forró verzió mellett (és az egyre forróbb nyarakat tekintve) érdemes hűsítően vagy akár jéghidegen ...
Kelkáposztába göngyölt húsgombócok kapros-fokhagymás tejföllel
A húsgombóccal göngyölt kelkáposzta kapros-fokhagymás tejföllel számomra egy igazi nosztalgiafogás, amit gyermekkoromban nagyanyám rendszeresen elkészített. Már akkor imádtuk a friss ...
Tudtad, hogy a tele van antioxidáns hatású flavonoidokkal, melyek szuperek a sejtkárosító szabad gyökök ellen? Vagy hogy van benne kvercetin, kálium és Ómega-3-zsírsav is?
Lássuk, miben isteni még a kapor! Nyárias, könnyed, zsenge fogásokat mutatunk, kattints a galériára!
5 étel, ami nem tökfőzelék és koviubi, de isteni hozzá a kapor
Krumplisaláták
Az újburgonya sokak előtt ismeretlen jóbarátja a friss kapor, tudtad? Isteni akkor is, ha a sült, serpenyős újkrumplira szórjuk, vagy kapros-joghurtos mártogatóst kutyulunk mellé, de akkor is, ha alapból krémes/tejfölös/joghurtos/majonézes krumplisalátát készítünk kaporral.
Lazac illetve másféle halak
Köztudott, hogy a lazac és a kapor kéz a kézben járnak - igaz, főleg a skandináv térségben. Nyár tájékán viszont nem a füstölt lazacot ajánlanánk, hanem a frissen grillezett halszeleteket olívaolajjal, citrommal, sóval, borssal, kaporral. Ennyi! Na jó, kevés egyben sült újburgonya mellé, esetleg egy kapros-joghurtos mártogatós, és kész is vagy!
Levesek
Káposztaleves is készülhet kaporral, tejföllel/joghurttal a tetején, sőt, paradicsomos változatban is isteni lesz! Mutatunk továbbá egy lengyel, sóskás-tojásos levest, jéghideg kefires uborkalevest, finn lazaclevest, de görög citromos tojáslevest is, mind-mind kaporral!
Tócsnik, zöldségfasírtok
Süssünk egy fincsi krumplilepényt, tócsnit, lapcsánkát, zöldségfasírtot, utóbbihoz mutatunk répás, cukkinis, lencsés, fehérbabos receptet is. De még kovászos uborkás latkeszt is sütöttünk, ezt nézzétek! Mindegyik finom kaporral is, variáld a recept hozzávalóit kedvedre!
Főzelékek
Bizony, a főzelékek közül nem csak a tök bírja a kaprot, sőt! Cukkinifőzelékben, újkrumplifőzelékben, káposztafőzelékben is működik! A tökfőzeléket pedig csak azért említjük, hogy ne érje szó a ház elejét, mutatunk is hozzá két extra receptet: ez főzés nélküli, ez pedig vegán!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyári ötlet, recept és finomság vár: