5 étel, ami nem tökfőzelék és koviubi, de isteni hozzá a kapor

A kapor íze az, amit legtöbben csak felnőttkorunkra szeretünk meg: kivéve persze azokat, akik életkortól függetlenül elszaladnak, ha meglátják. Tévedés viszont, hogy csak a tökfőzelékbe vagy a koviubi mellé való, sőt, nem is csak nyáron használhatjuk. A Napi Tipp megmutatja, miben finom még a friss, zsenge kapor!

A kaprot - hasonlóképpen a korianderzöldhöz vagy mondjuk a halhoz - vagy imádod, vagy utálod, kevés ember van, aki a kettő között helyezkedik el a skálán. Mi viszont úgy döntöttünk, meggyőzünk arról, hogy a kapor mennyire csodás zöldfűszer, és amellett, hogy élettani hatásai, gyomorkönnyű, zsenge mivolta miatt is imádjuk, jó tudni, hogy sokkal több fogást képest feldobni, mint a tökfőzelék vagy a koviubi.

Kapros-túrós palacsinta

Az édes túrós palacsinta sokunknak nagy kedvence, amiből nem lehet eleget enni, azonban a sós verziója is igazán különlegesnek mondható. Friss kaporral, pirított baconnel, tejföllel és ...

Tudtad, hogy a tele van antioxidáns hatású flavonoidokkal, melyek szuperek a sejtkárosító szabad gyökök ellen? Vagy hogy van benne kvercetin, kálium és Ómega-3-zsírsav is?

Lássuk, miben isteni még a kapor! Nyárias, könnyed, zsenge fogásokat mutatunk, kattints a galériára!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...