Mutatjuk, mitől lesz mindig szaftos és krémes a rántotta

Szinte biztos, hogy a Napi Tippünkben szereplő módszerrel még nem készítettél rántottát, pedig szuper krémes és ízletes lesz a végeredmény.

Kevés csábítóbb étel létezik a világon, mint egy tökéletesen krémes rántotta. Lehet, azt hiszed, hogy könnyű elkészíteni, pedig a legfinomabb verzió megalkotása tényleg odafigyelést igényel. Mutatjuk, mire gondolunk!

Íme a titka a mindig szuper krémes rántottának

A megfelelő hő a titok nyitja

A tökéletes rántotta titka a főzési technikában rejlik.

De ne aggódj, mert nem egy bonyolult módszerről van szó. Sőt, a krémes rántotta sikere csupán egy hideg serpenyőn és a lassú tűzön múlik. Igen, jól olvastad, a legtöbben ugyanis mindig elkövetik azt a hibát, hogy forró serpenyőre öntik rá a tojást. Így azonban csak kiszárad a rántotta. És pontosan itt jön a képbe az alacsony hőmérséklet és a folyamatos kevergetés, amelyek segítségével mindig pihe-puha marad az étel.

Kipróbáltad ezt a módszert, de még mindig nem elég krémes a rántottád? Akkor valószínűleg az lesz a baj, hogy a tojás közvetlenül érintkezik a serpenyő hőjével. Ebben az esetben használj vízfürdőt.

Krémesen lágy, hajtogatott rántotta

Az egész nap reggelizni vágyók receptje következik. Az ausztrál stílusú specialty kávézók kínálatának az egyik legnépszerűbb étele az úgymond „hajtogatott” vagy „gyűrött” ...

Ízletes tofurántotta

Abban az esetben, ha valaki nem fogyaszt tojást, kiváló megoldást nyújthat a tofuból készült rántotta. Finom, egyszerű és egészséges, így bárkinél befutó kaja lehet.

A 100 °C-nál nem forróbb vízfürdő kellemes melegében körülbelül 15 perc alatt elkészül a tojás.

De ha nem akarsz negyed órát a tojások felett állni, akkor helyezd őket egy zacskóba, majd hagyd állni a tojásokat 16-17 percig a vízfürdőben. De még ennél a verziónál is érdemes 5 percenként kicsit megmozgatnod a zacskót, hogy szépen egyenletesen tudjon elkészülni az étel.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...