A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

Amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira bonyolult lehet a tojásfőzés. Ráadásul van egy dolog, amit szinte mindenki elront ezzel kapcsolatban. Napi Tippünkben eláruljuk, mi ez!

A főtt tojást nem véletlenül szeretjük annyira, hiszen finom, tápláló, a diétába is belefér, és gyorsan elkészíthető. Ennek ellenére mégsem olyan könnyű tökéletesen kivitelezni a főtt tojást, egy hibát ugyanis szinte mindannyian elkövetünk.

A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

A legtöbben a forrásban lévő vízbe dobjuk bele a tojásokat, pedig ezzel kockáztatjuk azt, hogy szétrepedjen a tojás, és kifolyjon.

Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy először a tojás kerüljön az edénybe, majd utána a víz, és így rakjuk fel a tűzhelyre. Amint felforrt a víz, vegyük le, és hagyjuk a tojást 4-7 percig ázni. Így egy folyós sárgájú változatot kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy kemény legyen, akkor ezt az időt növeljük 10-13 percre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek