A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

Amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira bonyolult lehet a tojásfőzés. Ráadásul van egy dolog, amit szinte mindenki elront ezzel kapcsolatban. Napi Tippünkben eláruljuk, mi ez!

A főtt tojást nem véletlenül szeretjük annyira, hiszen finom, tápláló, a diétába is belefér, és gyorsan elkészíthető. Ennek ellenére mégsem olyan könnyű tökéletesen kivitelezni a főtt tojást, egy hibát ugyanis szinte mindannyian elkövetünk.

A hiba, amit mindenki elkövet tojásfőzéskor

A legtöbben a forrásban lévő vízbe dobjuk bele a tojásokat, pedig ezzel kockáztatjuk azt, hogy szétrepedjen a tojás, és kifolyjon.

Éppen ezért a szakértők azt javasolják, hogy először a tojás kerüljön az edénybe, majd utána a víz, és így rakjuk fel a tűzhelyre. Amint felforrt a víz, vegyük le, és hagyjuk a tojást 4-7 percig ázni. Így egy folyós sárgájú változatot kapunk. Ha azt szeretnénk, hogy kemény legyen, akkor ezt az időt növeljük 10-13 percre.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...