Amióta világ a világ, tudjuk, hogy ha tojásfőzésről van szó, egy nagy fazékra mindenképpen szükségünk lesz, hiszen a tojásoknak teljesen el kell merülniük a vízben, aztán már csak az időn múlik, hogy lágy vagy kemény lesz a végeredmény. Hogyan is lehetne máshogy megfőzni, hiszen ahhoz, hogy a tojás minden oldala megfőjön, ahhoz el kell lepnie a víznek. Vagy mégsem...? A TikTokon bukkantunk rá egy videóra, ami mindent felülír, amit eddig a tojásfőzésről gondoltunk.
Mi ez a mágia?!
Érdemes kritikus szemmel tekinteni a TikTok-trükkökre, mert sokszor nemcsak hogy nem működnek, de még veszélyesek is lehetnek. Tojásfőzés terén is láttunk már olyat, ami miatt komoly sérüléseket szenvedett valaki, de most egy olyan trükköt hoztunk, amit neked is érdemes kipróbálnod.
Yiming Lin gasztronómia témájú TikTok-csatornáján kápráztatta el a követőit ezzel a módszerrel, ami első pillantásra túl jónak tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, mégis működik. A sok meglepődött és ámuló komment mellett többen is megerősítették, hogy valóban működik az eljárás.
A lényeg, hogy a fazékba csak annyi víz kerül, amennyi a tojások feléig ér!
És itt jön a kulcs: miután felforrt a víz, ráteszi a fedőt a fazékra, így lényegében nem főnek, hanem párolódnak a tojások a bugyogó vízben.
Mivel a gőz forróbb, mint maga a víz, így a végén ugyanúgy fogyaszthatóak lesznek, mint a megszokott eljárással.
@yiming.lin.cooks PSA to steam your eggs instead of boiling them.
♬ Vivaldi Winter Drill #2 - veneris
Ráadásul ahhoz, hogy működjön a dolog, nem is kell szobahőmérsékletűnek lennie a tojásnak, tehát ha felkelés után csak kiveszed a hűtőből, és bedobod a fazékba, néhány perc múlva akkor is készen lesz a reggelid.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad: