A tésztaételek egyszerű, de nagyszerű fogások, amelyeket különféle módon lehet variálni és ízesíteni. De ahhoz, hogy igazán finom legyen a végeredmény fontos, hogy egy bizonyos módon készítsd el a tésztát. Mutatjuk, mire gondolunk pontosan!
Nem kell al dentére főzni a tésztát
Vajon milyen hibákat véthetsz a tésztasaláta készítésekor? Egyértelműnek tűnhet, de sokan elfelejtenek például megfelelő mennyiségű fűszert használni az említett étel készítésekor. De, ami még ennél is gyakoribb hiba, hogy egyszerűen al dentére főzik a tésztát.
Tudjuk, hogy a legtöbb tésztaételhez kifejezetten az al dente textúrára van szükség, ám a tésztasalátához ez egyáltalán nem előnyös.
Miért? Mert ha az al dentére főzött tésztát betesszük a hűtőbe, akkor az kiszárad, és rágós állagúvá válik. A kissé túlfőtt tészta, azonban nem tud olyan könnyen kiszáradni. Sőt, egyesek szerint a lágyabb tészta képes több öntetet felszívni, ezzel finomabbá téve az ételt.
Hány percig kell főzni a tésztát?
A főzési idő általában attól függ, hogy milyen formájú tésztát használunk. Ezért mindig érdemes a tészta zacskóján lévő instrukciók alapján eljárni. Aranyszabály azonban, hogy az al denténél nagyjából 2-3 perccel kell tovább főzni a salátához szükséges tésztát. Fontos azonban, hogy a tészta semmiképpen se legyen ragacsos, pépes állagú.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tippet leshetsz el tőlünk: