Ezért maradnak roppanós és kemény szemek a tejberizsedben

A tejberizs a legkedveltebb házi édességek közé tartozik – lehengerlő bájának oka talán csodás és komplex textúrája, az egyszerre krémes, szinte pudingszerű, mégis a rizsszemek által gazdagított állaga. Épp ezért kifejezetten fontos, hogy ezt az állagot jól találjuk el: kövessük hozzá a Napi Tipp tanácsait!

Nincs is nagyobb szomorúság, mint amikor kemény és rágós szemek maradnak a tejberizsben. Ahogy a főtt köretben, a rántott hús mellett sem szívleljük a fogkemény gabonát, úgy édességekben sem nézünk rá szép szemmel, és ez teljesen érthető. Talán azért is olyan bosszantó ez az állagbeli eltérés, mert a tejberizs főzésével annyi időt kell eltöltenünk, a hosszas, kavargatással töltött félóra után pedig szinte elvárjuk, hogy minden tökéletes legyen. Ahhoz, hogy tényleg jól sikerüljön a desszertünk, kövessük az alábbi tanácsokat!

Nézd meg galériánkban a tejberizs készítésének hibáit, a tanácsokért kattints a képre!

Néhány ízes tejberizsrecept a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...