Egy csepp szósz sem marad a konzervben, ha így nyitod ki

Ha már unjátok, hogy mindig a konzervben marad a szósz fele, akkor a mai Napi Tippünk nektek lett kitalálva!

A TikTok az utóbbi években a gyors és egyszerű receptötleteket kereső ínyencek egyik legfőbb forrásává vált. Nem is csoda, hiszen végtelen mennyiségű trükk és tipp található itt. A minap pont a mobilon görgetve bukkantunk rá egy nagyon ötletes konzervnyitási technikára, amit szerettünk volna veletek is megosztani! Mutatjuk is!

@xxiamkristinxx Tomato paste hack #didyouknow #cookinghack #tiktokhack #lifehack #lifehacks #hack #kitchenhack #todayyearsold #learnontiktok ♬ Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53 - Bizarrap & Shakira

Nyisd ki mindkét oldalát a konzervnek

A fenti felvételen látható szenzációs trükk bemutatója a @xxiamkristinxx nevű TikTok-felhasználó, akinek 20 másodperces videóját már több mint 300-an lájkolták. De valószínű, hogy ez a szám nőni fog, amint még több ember látja a tippet.

A Kristin nevű hölgy tehát a nyitó segítségével mindkét oldalát kinyitja a konzervnek, majd az egyik konzervtetővel kinyomja a szószt.

Fontos, hogy az utóbbi lépésnél nagyon körültekintően járjatok el, nehogy megsértsétek a kezeteket. Akár egy kanalat is használhattok a konzervtető mozgatására. Szerintünk sokkal praktikusabb ez a trükk, mint mondjuk vízzel kilötykölni a konzervből a szószt, hiszen így nem lesz felhígítva.

Ti kipróbálnátok?

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...