4 recept, amit érdemes sütőtökössé tenni és 3, amit nem

Az őszi szezonban sütőtökös lesz minden: a közösségi média és a receptoldalak (mea culpa) által egymás után kitermelt narancssárga étkeknek könnyű elcsábulni, persze nem mindegyik recept viseli jól a tökösítést. A Napi Tipp most elmondja, mit érdemes ilyen módon ősziesíteni, és mit nem.

Nem újdonság, hogy az őszi szezon beköszöntével minden felveszi az évszak olyan jellegzetes aromáit és ízeit, mint például az alma, a fahéj, a dió…vagy éppen a sütőtök. A különböző sütőtökös receptek lehetnek a szezonalitás megtestesítői, azonban a gasztronómiai trendek áldozatai is. Hiszen nem feltétlenül áll jól mindennek a fűszeres, „narancssárga” kiegészítés (sokaknak még a kávéval kapcsolatban is vannak fenntartásaik, jogosan), nem minden sütőtökös receptnek van létjogosultsága. Az alábbi kis gyűjtés segíthet dönteni a kérdésben, lássuk a jelölteket!

Nézd meg galériánkban a sütőtökös siker- és kudarcrecepteket!

Íme, az elkészítésre érdemes receptek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Készíts el még több komfortos, őszies fogást:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...