Így készíthetsz 3 összetevős, házi készítésű olajspray-t

A boltokban több ezer forintért árulják az olajspray-t, úgyhogy érdemes inkább otthon elkészítened. Legújabb Napi Tippünkben meg is mutatjuk, hogy miként!

Az olajspray-t a serpenyőkre, tepsikre és más konyhai edényekre érdemes alkalmazni, hiszen megakadályozza az ételek letapadását. Sőt, az extrán ragadós hozzávalók kimérése előtt (például méz) is permetezhetsz belőle egy keveset a mérőpohárba. Így könnyebben kijön majd belőle a ragacsos anyag, és takarítani sem kell majd olyan sokat. Ám, sajnos legtöbbször elég borsos ára van az olajspray-nek, ezért kétszer is meggondolja az ember, hogy megvegye-e. De mit szólnál, ahhoz ha azt mondanánk, hogy ezt a spray-t akár otthon is elkészítheted csupán 3 összetevőből! Mutatjuk is!

@testkitchen DIY Baking Spray! Eric shows you how. #diy #baking #howto #foodscience #shortening #cooksillustrated ♬ original sound - America’s Test Kitchen

Az America's Test Kitchen nevű TikTok-felhasználó nemrég osztott meg egy olyan videót a platformon, amiben három hozzávalóból készített egy szuper praktikus főzőspray-t.

Ehhez csupán növényi zsiradékra, növényi olajra és lisztre lesz szükséged. A titok kulcsa abban rejlik, hogy ez a 3 összetevő tökéletesen működik együtt.

A három összetevő egyesítésekor egy sűrűbb folyadékot fogsz kapni, amit igazából egyszerűbb, ha egy befőttesüvegben tárolsz, és egy kis ecset segítségével viszel fel a konyhai edényre. Nincs otthon liszt? Nem probléma! Enélkül is elkészítheted!

A házi spray állagának majdnem olyannak kell lennie, mint egy nem túl folyós, nem túl sűrű, és könnyen eloszlatható tésztának.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket is érdemes megfogadnod:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek