Egy igazi jolly joker zöldségről van szó, amely nagyon finom nyersen, ám sütve még több aroma és íz szabadul fel belőle. Igen, a sült paprikára gondolunk, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz! Most adunk pár tippet arra, hogy miként tudod felhasználni!
Miért olyan szuper alapanyag a sült paprika?
Ha kedveled a paprika ízét, akkor egyszerűen imádni fogod a sült paprikát!
A kellemesen krémes textúrájú, szinte édes, füstös ízű zöldség remekül feldobja a kissé unalmas, hétköznapi ételeket is.
Ha te magad szeretnéd otthon elkészíteni, akkor kizárólag a piros színű, vastag húsú zöldséget válassz erre a célra. Például a pritamin, kaliforniai és kápia paprikák mind megfelelnek a célnak. A házi készítésű sült paprika elkészítésének lépéseit ebben a cikkben találod!
Milyen ételeket tudsz vele feldobni?
Ha elkészült a sült paprikád, akkor pakolj fel belőle egy keveset a színes antipasti tányérra. Ezenfelül kombinálhatod őket egy szelet pirított olívaolajos kenyérrel is. Az abszolút aromabombáért pedig locsold meg egy kevés bazsalikomolajjal a paprikát. Ennek a kis csavarnak köszönhetően egy szuper frissítő előételt kapsz majd.
Ha apró darabokra vágod, akkor egy könnyed salsához is hozzáadhatod. Csíkra vágva pedig mehet a salátákhoz, vagy a szendvicsekhez is. De, ami a legjobb, hogy pizzafeltétként, vagy rakott ételekhez adva is tökéletesen működik! Sőt, még a vegetáriánus lasagne-t is feldobhatod vele! Pürésített állapotban pedig készíthetsz belőle mártogatóst de különlegesebbé teheted vele a humuszt is.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több csodás recept kollegáinktól: