Ez a hozzávaló a titka Jamie Oliver fenséges sült csirkéjének

Jamie Oliver szerint csupán egy titkos hozzávalóra van szükséged a tökéletes egyserpenyős sült csirkéhez, amit legújabb Napi Tippünkben meg is mutatunk.

A csirkehús az egyik legsokszínűbb alapanyag, így különlegesebbnél különlegesebb ételalkotásokat lehet belőle készíteni. Mi is szeretjük az újdonságokat, de sokszor csak egy klasszikus, kívül ropogós, belül omlós sült csirkére vágyunk. Ettől független folyamatosan kutatunk a tökéletes recept után. Most például Jamie Oliver titkos sült csirke receptjére bukkantunk, amit szerintünk neked is ki kell próbálnod!

A séf tökéletes sült csirkéjéhez miso pasztára van szükség

A brit séf nemrég a „Good Morning America" című műsor vendége volt, ahol megosztott egy új receptet a „One: Simple One-Pan Wonders" nevű szakácskönyvéből. Ha te is egy ízletes és gyorsan elkészíthető egyserpenyős sült csirkére vágysz, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy kis misopasztát.

Jamie Oliver a misopasztát szójaszósszal, ecettel és szárított gombával keveri össze, hogy ízletes, umamiban gazdag mártást hozzon létre a sült csirkéhez. A szósz sütés közben aztán tökéletes mázat alakít ki a csirkén, amitől igazán fenséges ízű lesz.

A miso egyébként a japán konyhában használt ízesítő alapanyag, egyfajta fermentált szójababpaszta, ami úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Többféle színű és ízű miso szerezhető be a boltokban. Pácok, szószok, öntetek és főételek készítéséhez használatos.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Még több hasznos cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...