Ez a hozzávaló a titka Jamie Oliver fenséges sült csirkéjének

Jamie Oliver szerint csupán egy titkos hozzávalóra van szükséged a tökéletes egyserpenyős sült csirkéhez, amit legújabb Napi Tippünkben meg is mutatunk.

A csirkehús az egyik legsokszínűbb alapanyag, így különlegesebbnél különlegesebb ételalkotásokat lehet belőle készíteni. Mi is szeretjük az újdonságokat, de sokszor csak egy klasszikus, kívül ropogós, belül omlós sült csirkére vágyunk. Ettől független folyamatosan kutatunk a tökéletes recept után. Most például Jamie Oliver titkos sült csirke receptjére bukkantunk, amit szerintünk neked is ki kell próbálnod!

A séf tökéletes sült csirkéjéhez miso pasztára van szükség

A brit séf nemrég a „Good Morning America" című műsor vendége volt, ahol megosztott egy új receptet a „One: Simple One-Pan Wonders" nevű szakácskönyvéből. Ha te is egy ízletes és gyorsan elkészíthető egyserpenyős sült csirkére vágysz, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy kis misopasztát.

Jamie Oliver a misopasztát szójaszósszal, ecettel és szárított gombával keveri össze, hogy ízletes, umamiban gazdag mártást hozzon létre a sült csirkéhez. A szósz sütés közben aztán tökéletes mázat alakít ki a csirkén, amitől igazán fenséges ízű lesz.

A miso egyébként a japán konyhában használt ízesítő alapanyag, egyfajta fermentált szójababpaszta, ami úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Többféle színű és ízű miso szerezhető be a boltokban. Pácok, szószok, öntetek és főételek készítéséhez használatos.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Még több hasznos cikk itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...