Le fog esni az állad ettől a serpenyőtisztítási trükktől

Napi Tippünk igazi bűvészmutatvány: pár egyszerű hozzávalóval 20 perc alatt újra tisztává varázsolhatod a serpenyőd odaégett alját!

A gasztro trükköknél már csak azokat a háztartási praktikákat szeretjük jobban, amik segítik megkönnyíteni az életünket, a TikTokon pedig jócskán akad belőlük. Innen tudtuk meg, hogy mindig is rosszul tettük bele a szemeteszsákot a kukába, de a grill letisztításának nagyon egyszerű és olcsó módját is innen sajátítottuk el. A legújabb felfedezésünk szintén a takarításban segít, ugyanis a serpenyők leégett alját tudjuk a segítségével újjávarázsolni, és a legjobb benne, hogy nincs szükség semmilyen bonyolult vagy drága alapanyagra.

@theshabakitchen

I can’t believe how well this worked! 🤯

♬ original sound - The Shaba Kitchen

A videóban egy sötétbarna, kissé megégett aljú serpenyővel indulunk, amire elsőként jó sok, nagyszemű sót szórnak.

Ezt követi egy adag szódabikarbóna (ezzel sem kell spórolni), majd erre csorgatnak egy adag mosogatószert.

Itt jön azonban az érdekesség. Miután egy fémsúrolóval pasztát képez a mixből, egy papírtörlővel lefedi, és ecetet önt rá. Majd az egészet hagyja ázni 20 percet, és amikor letörölni, varázslat, ismét tiszta a serpenyő alja.

A következő konyhai nagytakarításnál mi mindenképpen bevetjük ezt a trükköt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több furfangos konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...