Le fog esni az állad ettől a serpenyőtisztítási trükktől

Napi Tippünk igazi bűvészmutatvány: pár egyszerű hozzávalóval 20 perc alatt újra tisztává varázsolhatod a serpenyőd odaégett alját!

A gasztro trükköknél már csak azokat a háztartási praktikákat szeretjük jobban, amik segítik megkönnyíteni az életünket, a TikTokon pedig jócskán akad belőlük. Innen tudtuk meg, hogy mindig is rosszul tettük bele a szemeteszsákot a kukába, de a grill letisztításának nagyon egyszerű és olcsó módját is innen sajátítottuk el. A legújabb felfedezésünk szintén a takarításban segít, ugyanis a serpenyők leégett alját tudjuk a segítségével újjávarázsolni, és a legjobb benne, hogy nincs szükség semmilyen bonyolult vagy drága alapanyagra.

@theshabakitchen

I can’t believe how well this worked! 🤯

♬ original sound - The Shaba Kitchen

A videóban egy sötétbarna, kissé megégett aljú serpenyővel indulunk, amire elsőként jó sok, nagyszemű sót szórnak.

Ezt követi egy adag szódabikarbóna (ezzel sem kell spórolni), majd erre csorgatnak egy adag mosogatószert.

Itt jön azonban az érdekesség. Miután egy fémsúrolóval pasztát képez a mixből, egy papírtörlővel lefedi, és ecetet önt rá. Majd az egészet hagyja ázni 20 percet, és amikor letörölni, varázslat, ismét tiszta a serpenyő alja.

A következő konyhai nagytakarításnál mi mindenképpen bevetjük ezt a trükköt!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több furfangos konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...