Egy salátaaprító trükk, és mostantól minden gyerekjáték lesz

Gyakran nem is egy étel elkészítése a művészet, hanem az alapanyag, elsősorban a zöldségek felvágása. Napi Tippünkben a saláták könnyebb és kevésbé rumlis felvágásához adunk praktikus tanácsot.

Valljuk be, gyakran csak azért nem eszünk salátát, mert macerás elkészíteni. Na nem mintha olyan nagyon bonyolult lenne a zöldségeket egy tálban összekeverni, de az odáig vezető út, hogy legyen mit összekeverni...gyakran már a gondolatától is elmegy a kedvünk, még ha egyébként meg is fogadtuk, hogy idén több zöldséget eszünk.

Így vágd fel a salátáid mindenfelé szálló levelek nélkül

Szerencsére azonban 2023 van, és a TikTok a konyhai praktikák kifogyhatatlan tárháza, ahol minden nap tanulhatunk valami újat, például, hogy miként lehet gyorsan meghámozni egy krumplit vagy hogyan lehet citromlevünk anélkül, hogy felvágnánk a citromot. Ezúttal pedig egy olyan trükkel bővíthetjük az arzenálunkat, amivel a saláták felvágása gyerekjáték lesz, pár pillanat alatt megvan, és a levelek sem potyognak le össze-vissza a vágódeszkáról.

@myhudsonkitchen Another veggie cutting hack! #knifeskills #culinaryschool #lettuce #salad #lunch ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A @myhudsonkitchen nevű TikTok-felhasználó ugyanis megosztotta, hogy miként vágják fel a római salátát a gasztroiskolában. Bár a videóban római saláta szerepel, egy kis módosítással lényegében bármilyen hasonló felépítésű leveles zölddel, például fejes salátával vagy kínai kellel is lehet hasznosítani ezt az eljárást.

A trükk maga nagyon egyszerű, hiszen csak annyit kell tenni, hogy első lépésben az oldalára fordított zöldséget be kell vágni két helyen egészen a száráig, de nem teljesen végig.

Ezzel a zöldség feje egyben marad, így nem esik szét vágás közben. Utána a megszokott módon lehet aprítani a leveleket – gyors, egyszerű és hatékony módja a zöldség felvágásának, hogy a jövőben semmi sem álljon közéd és a salátád közé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...