Egy salátaaprító trükk, és mostantól minden gyerekjáték lesz

Gyakran nem is egy étel elkészítése a művészet, hanem az alapanyag, elsősorban a zöldségek felvágása. Napi Tippünkben a saláták könnyebb és kevésbé rumlis felvágásához adunk praktikus tanácsot.

Valljuk be, gyakran csak azért nem eszünk salátát, mert macerás elkészíteni. Na nem mintha olyan nagyon bonyolult lenne a zöldségeket egy tálban összekeverni, de az odáig vezető út, hogy legyen mit összekeverni...gyakran már a gondolatától is elmegy a kedvünk, még ha egyébként meg is fogadtuk, hogy idén több zöldséget eszünk.

Így vágd fel a salátáid mindenfelé szálló levelek nélkül

Szerencsére azonban 2023 van, és a TikTok a konyhai praktikák kifogyhatatlan tárháza, ahol minden nap tanulhatunk valami újat, például, hogy miként lehet gyorsan meghámozni egy krumplit vagy hogyan lehet citromlevünk anélkül, hogy felvágnánk a citromot. Ezúttal pedig egy olyan trükkel bővíthetjük az arzenálunkat, amivel a saláták felvágása gyerekjáték lesz, pár pillanat alatt megvan, és a levelek sem potyognak le össze-vissza a vágódeszkáról.

@myhudsonkitchen Another veggie cutting hack! #knifeskills #culinaryschool #lettuce #salad #lunch ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A @myhudsonkitchen nevű TikTok-felhasználó ugyanis megosztotta, hogy miként vágják fel a római salátát a gasztroiskolában. Bár a videóban római saláta szerepel, egy kis módosítással lényegében bármilyen hasonló felépítésű leveles zölddel, például fejes salátával vagy kínai kellel is lehet hasznosítani ezt az eljárást.

A trükk maga nagyon egyszerű, hiszen csak annyit kell tenni, hogy első lépésben az oldalára fordított zöldséget be kell vágni két helyen egészen a száráig, de nem teljesen végig.

Ezzel a zöldség feje egyben marad, így nem esik szét vágás közben. Utána a megszokott módon lehet aprítani a leveleket – gyors, egyszerű és hatékony módja a zöldség felvágásának, hogy a jövőben semmi sem álljon közéd és a salátád közé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...