Egy salátaaprító trükk, és mostantól minden gyerekjáték lesz

Gyakran nem is egy étel elkészítése a művészet, hanem az alapanyag, elsősorban a zöldségek felvágása. Napi Tippünkben a saláták könnyebb és kevésbé rumlis felvágásához adunk praktikus tanácsot.

Valljuk be, gyakran csak azért nem eszünk salátát, mert macerás elkészíteni. Na nem mintha olyan nagyon bonyolult lenne a zöldségeket egy tálban összekeverni, de az odáig vezető út, hogy legyen mit összekeverni...gyakran már a gondolatától is elmegy a kedvünk, még ha egyébként meg is fogadtuk, hogy idén több zöldséget eszünk.

Így vágd fel a salátáid mindenfelé szálló levelek nélkül

Szerencsére azonban 2023 van, és a TikTok a konyhai praktikák kifogyhatatlan tárháza, ahol minden nap tanulhatunk valami újat, például, hogy miként lehet gyorsan meghámozni egy krumplit vagy hogyan lehet citromlevünk anélkül, hogy felvágnánk a citromot. Ezúttal pedig egy olyan trükkel bővíthetjük az arzenálunkat, amivel a saláták felvágása gyerekjáték lesz, pár pillanat alatt megvan, és a levelek sem potyognak le össze-vissza a vágódeszkáról.

@myhudsonkitchen Another veggie cutting hack! #knifeskills #culinaryschool #lettuce #salad #lunch ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A @myhudsonkitchen nevű TikTok-felhasználó ugyanis megosztotta, hogy miként vágják fel a római salátát a gasztroiskolában. Bár a videóban római saláta szerepel, egy kis módosítással lényegében bármilyen hasonló felépítésű leveles zölddel, például fejes salátával vagy kínai kellel is lehet hasznosítani ezt az eljárást.

A trükk maga nagyon egyszerű, hiszen csak annyit kell tenni, hogy első lépésben az oldalára fordított zöldséget be kell vágni két helyen egészen a száráig, de nem teljesen végig.

Ezzel a zöldség feje egyben marad, így nem esik szét vágás közben. Utána a megszokott módon lehet aprítani a leveleket – gyors, egyszerű és hatékony módja a zöldség felvágásának, hogy a jövőben semmi sem álljon közéd és a salátád közé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai praktikákat is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...