A módszer, mellyel gond nélkül tisztítható a sajtreszelő

Napi Tippünk segítségével garantáltan bosszankodástól mentes lesz a sajtreszelő tisztítása.

Mindegy, hogy egy isteni bolognait, valamilyen csőben sült zöldséget vagy csak egy egyszerű melegszendvicset készítünk, sajtra biztosan szükségünk lesz. Manapság a sajt olyasmi, ami egyik konyhából sem hiányozhat – ez különösen igaz, mióta a vegán változatok is elterjedtek. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a sajt egy szuper hozzávaló, ami rengeteg módon felhasználható és számtalan fajtában elérhető. A gond csak akkor kezdődik vele, amikor le kell reszelnünk.

A módszer, mellyel gond nélkül tisztítható a sajtreszelő

Sokan már magát a reszelés folyamatát sem szeretik, hiszen igen problémás tud lenni, különösen, ha egy lágyabb típusról van szó. Éppen ezért egyre többen választják az előre lereszelt változatot – amiben egyébként több mesterséges adalékanyag is van, ami megakadályozza, hogy a reszelék összeálljon. Így, ha mi azok közé tartozunk, akik szeretik a frissen szerelt sajtot, bizony nekünk is gyakorta nekik kell esnünk a reszelő fogai közé akadt, rászáradt maradványok eltávolításának.

Sajtos-csirkés rakott karfiol

A rakott karfiolt is rengeteg formában el lehet készíteni, de most ezt a nagyon egyszerű és gyors verziót mutatjuk meg, amiben sült csirke és rengeteg sajt van. Próbáljátok ki, nem fogtok ...

Habkönnyű sajtos roló

Mindenki ismeri a bolti verziót: szájpadlásra tapadó krém, beton keménységű reszelt sajttal. Na, ez nem az! Ropogós, krémes, friss, sajtos rolók, kevesebb, mint 1 óra alatt!

Amerikai sajtos tészta

Régóta szerettem volna kipróbálni a - filmekből már jól ismert - sajtos tésztát. Megtettem, és nem csalódtam. - Mármint az amerikaiakban.

Ennek megkönnyítésére osztott meg egy szuper tippet Barbara Costello, akinek számos szakácskönyve megjelent már, és mind Instagramon, mind TikTokon milliók követik. Ezúttal a TikTok-oldalán osztotta meg a tanácsot, ami forradalmasíthatja a sajtreszelők tisztítását.

@brunchwithbabs Kick off the holiday season with the perfect holiday appetizer. Cranberry Gouda Pull Apart Bread featuring @Roth Cheese Gouda.  #rothpartner ♬ original sound - everyone’s grandmother

Az eljárás ráadásul elképesztően egyszerű: nem kell mást tenni, mint a reszelő külső és belső részét bevonni sütéshez használt olajjal – amihez a legjobb, ha a spray változatot használjuk.

Ez egyrészt könnyebbé teszi a sajt lereszelését, másrészt pedig megakadályozza, hogy a darabok túlzottan ráragadjanak a fém felületre. Egy próbát mindenképpen megér, nemde?!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...