2 extra összetevővel készül a legropogósabb panír

A világ talán legszeretettebb étele a rántott csirke. Ismertek olyat, akinél nincs a top 3-ban? A klasszik paníron kívül viszont van egy eljárás, amivel még ropogósabb lehet a bunda. A Napi Tipp most ezt mutatja be....spoiler: csak két összetevő kell hozzá!

Míg a legismertebb, klasszikus panírozási metódus lisztből, tojásból és zsemlemorzsából áll, és, bár picit macerás, főleg az olajban sütés része, annyira nosztalgikus és imádnivaló ízélményt nyújt, hogy töretlenül szeretjük. Most viszont olyan tippre bukkantunk, ami még az eddiginél is tökéletesebb és ropogósabb panírt ígér, mindössze két összetevőből!

2 extra összetevővel készül a legropogósabb panír

Hogy hogyan készül a legropogósabb rántott csirke két extra összetevővel?

A panírozás második lépését kell csupán megváltoztatni az extra ropogósságért:

az egész tojásba forgatás helyett mindössze tojásfehérjére és egy kevés kukoricakeményítőre lesz szükségünk!

Végülis logikus, mert míg a tojássárgája inkább ad egy krémes, sűrűbb állagot a bundának, a fehérje keményebb, ropogósabb végeredményt garantál (gondoljunk például egy habcsókra.)

Sörbundás rántott gomba

Gondoltál már a rántott gombára sörös bundában? Ha még nem, akkor mindenképp ki kell próbálnod! Ne csak a húsoknál hagyj fel a szokásos zsemlemorzsás panírral, nyugodtan kísérletezz ...

Töltött-rántott olajbogyó

A sült olajbogyó, azaz Olive all’Ascolana a kelet-olaszországi Le Marche régióból származik, és egy szuper antipasti. Az olívabogyót hagyományosan húsos töltelékkel töltik meg ...

Hogyan csináljuk?

Mivel kvázi elfelezzük a szimpla panírozáshoz használt tojást, ezért ajánlatos kettő fehérjét használni. Ehhez tegyünk még egy teáskanál kukoricakeményítőt, és keverjük habosra az elegyet. Előtte mehet a liszt, utolsó lépésként pedig a morzsa.

Szuper ropogós lesz a végeredmény, főleg, ha pankómorzsával fejezzük be a folyamatot!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ötlet a konyhádba:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...