A 4 alapvető répaszeletelési technika, amit ismerned kell

Csak random felszeletelni a répát? Na azt már nem! Napi Tippünkben összeszedtük a 4 legalapvetőbb répaszeletelési technikát, hogy ne csak az ételeid ízével, de a megjelenésével is elkápráztass mindenkit.

A répát lehet enni nyersen önmagába, mehet levesbe, készülhet belőle krém, sütheted, főzheted, párolhatod, de még sütemény is lehet belőle. Egy igazán sokféleképpen használható zöldség, azonban sokszor csak random felvágjuk, és nem foglalkozunk azzal, hogy is néz ki a végeredmény. Persze a répatortánál mindegy, hiszen lereszeljük, de máskor számít a megjelenés, ezért mutatjuk a legalapvetőbb szeletelési technikákat, amiket jó, ha ismersz. Jöjjenek a répaszeletelési praktikák!

A 4 alapvető répaszeletelési technika, amit ismerned kell

Alapvető szeletelési technikák

Először érdemes meggyőződni róla, hogy a vágódeszka stabilan áll a pulton, nem tud elmozogni, majd ellenőrizni, hogy biztosan élesek a késeid.

Ebben a videóban meg is nézheted, hogyan kell pontosan kivitelezni őket:

@crowdedkitchen Knife skills 101: how to julienne a carrot! What should we tutorial next?! 🔪 #knifeskills #howto #learnontiktok #cookingtips #healthyliving ♬ original sound - Crowded Kitchen

Julienne: A legalapvetőbb technika, mivel több másik is erre épül, később ezt látni fogod. Lényegében gyufaszál vékonyságú szeleteket kell kapnod a végén, amelyek 2,5-5 cm hosszúak és 3 mm vastagságúak.

Batonnet: Itt már kicsit vaskosabb négyszögletes rudakat célzunk meg, körülbelül 5 cm hosszúak és 6mm vastagok.

Baton: Ez nem egy hivatalos éttermi vágási technika, ugyanakkor az otthoni felhasználásra szuper lehet. A répa rudakat itt 7,5 cm hosszúak, és akár 1 cm vastagok is lehetnek.

Brunoise: Julienne rudakból vágott apró kockák 3x3x3 mm-es méretben.

Kis kocka: Batonnet rudakból vágott kis kockák 6x6x6 mm-es méretben.

Közepes kocka: Baton rudakból vágott közepes kockák 1x1x1 cm-es méretben.

Nagy kocka: Nagy kockák, amelyek nagyjából 2x2x2 cm méretűek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az ügyes-okos praktikákat is érdemes ellesni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...