A quinoa egy nagyszerű alternatíva a tészta és a rizs helyett, ha valami egészséges finomságot szeretnél hozzáadni az ételeidhez. De, ami a legjobb, hogy az apró magocskák egyszerű ízét nagyon könnyű kombinálni más ételekkel. A tökéletes pergős quinoa textúráját már kissé nehezebb elérni, de most megmutatjuk, hogy miként tudsz te is csábítóan bolyhos quinoát alkotni.
A most bemutatott bolondbiztos technika segítségével sose lesz többé pépes a quinoád. A titok abban rejlik, hogy a kis szemek megfőzése előtt meg kell kicsit pirítani őket. Természetesen a víz-quinoa arány is kulcsfontosságú a kásás állag elkerülésében.
PIrítás
Főzés előtt tehát nagyjából három percig kell pirítani a magokat egy forró serpenyőben. Ez a módszer előhozza a magocskák gazdag olajosságát. Az említett technika bevetésekor fontos, hogy közepes vagy magas hőt használjunk. Ha megvagyunk ezzel a lépéssel, akkor megfőzhetjük a quinoát. A főző vízbe tegyünk sót vagy más fűszereket.
A legtöbb recept 100 gramm quinoát írt elő 170 milliliter vízhez, de szükség esetén természetesen csökkentheted vagy növelheted a mennyiséget.
A quinoa főzési idejét sajnos nem lehet siettetni, így a kívánt bolyhosság eléréséhez körülbelül 15 perc fedő alatti párolása lesz szükségünk. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a szemek fel tudják szívni a folyadékot, de még ne legyenek pépesek. Miután a víz elpárolgott egy kanál vagy villa segítségével keverjük össze a magokat. És voilà! Pihe-puha quinoa a végeredmény!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni: