Te tudod, miként lehet tökéletesen pergős quinoát készíteni?

A quinoa egy nagyon egészséges, rostban gazdag álgabona, ami a salátáktól kezdve egészen a reggeli zabkásákig mindenhez passzol. Ám a magocska elkészítése elég trükkös tud lenni. Napi Tippünkben most megmutatjuk, hogyan lesz mindig csodálatosan pergős.

A quinoa egy nagyszerű alternatíva a tészta és a rizs helyett, ha valami egészséges finomságot szeretnél hozzáadni az ételeidhez. De, ami a legjobb, hogy az apró magocskák egyszerű ízét nagyon könnyű kombinálni más ételekkel. A tökéletes pergős quinoa textúráját már kissé nehezebb elérni, de most megmutatjuk, hogy miként tudsz te is csábítóan bolyhos quinoát alkotni.

A most bemutatott bolondbiztos technika segítségével sose lesz többé pépes a quinoád. A titok abban rejlik, hogy a kis szemek megfőzése előtt meg kell kicsit pirítani őket. Természetesen a víz-quinoa arány is kulcsfontosságú a kásás állag elkerülésében.

PIrítás

Főzés előtt tehát nagyjából három percig kell pirítani a magokat egy forró serpenyőben. Ez a módszer előhozza a magocskák gazdag olajosságát. Az említett technika bevetésekor fontos, hogy közepes vagy magas hőt használjunk. Ha megvagyunk ezzel a lépéssel, akkor megfőzhetjük a quinoát. A főző vízbe tegyünk sót vagy más fűszereket.

A legtöbb recept 100 gramm quinoát írt elő 170 milliliter vízhez, de szükség esetén természetesen csökkentheted vagy növelheted a mennyiséget.

A quinoa főzési idejét sajnos nem lehet siettetni, így a kívánt bolyhosság eléréséhez körülbelül 15 perc fedő alatti párolása lesz szükségünk. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a szemek fel tudják szívni a folyadékot, de még ne legyenek pépesek. Miután a víz elpárolgott egy kanál vagy villa segítségével keverjük össze a magokat. És voilà! Pihe-puha quinoa a végeredmény!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Az alábbi konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...