Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült hús

Köztudott, hogy a pácolt csirke sokkal finomabb, szaftosabb és ízgazdagabb, mint a natúran sütött. Legalábbis remélhetőleg köztudott. A mai Napi Tipp megmutatja, hogy melyik a lehető legjobb pác ennek eléréséhez.

A pácolt csirke, és úgy általában a pácolt húsok egyik legjobb tulajdonsága, hogy a marinálástól szaftosabbak, omlósabbak és ízesebbek lesznek a sütés után. Ez a fantasztikus konyhai technika igazából nem áll másból, mint a húsdarabok valamilyem savas dologba való áztatásából. Ezekkel a különböző marinádokkal más és más pácolt húsokat alkothatunk, de vajon melyik a legjobb? Derítsük ki!

Ezzel a páccal lesz a legszaftosabb a sült csirke

Miből lehet választani?

Pácolni bármivel lehet, ami savas, mégis az alábbi alapanyagok a leggyakrabban használtak:

  • citromlé
  • narancslé
  • rizsecet
  • fehérbor
  • paradicsomszósz
  • joghurt
  • író

Mik a körülmények?

A pácolás folyamata lehet hosszabb vagy rövidebb, egy átlagos méretű hússzelet esetében tarthat egy órától akár egy teljes éjszakáig is. Minél hosszabb ideig tart, annál erősebben lehet majd érezni a pác ízét, illetve annál jobban átalakul a hús fehérjeszerkezete.

Kell még a marináláshoz só is, ez is segíti a folyamatot, illetve tetszőleges ízesítőket és fűszereket is lehet használni.

20 perces teriyaki csirke

Az üveges teriyaki szósz vásárlásának napjai rég elmúltak. Ez a finom csirketeriyaki könnyen az új kedvenced lesz, ráadásul 20 perc alatt már az asztalra kerülhet a vacsora. Az ...

Achiotés piros csirke

Illatos, csodaszép, ízletes, ez a három szó biztosan illik erre a fogásra, és csak egy edény kell hozzá! Az elkészítés előtt olvassátok el ezt a cikket, ha pedig nem sikerült achiote ...

De melyik a legjobb a befutó?

Az amerikai gasztromagazin, a Food52 kísérletei azt mutatják, hogy a fent felsorolt marinádok közül nem mindegyik ugyanannyira hatásos.

A tesztnek volt egy 3 és egy 6 órás pácolási ideje, és az eredmények a következőképp alakultak:

3 óra elteltével

  • a legszaftosabb sült csirkék azok voltak, amelyek citromlében, paradicsomszószban, narancslében vagy joghurtban pácolódtak
  • a rizsecet ennél egy fokkal gyengébb hatást fejtett ki
  • az író pedig szinte alig puhított a húson

6 óra elteltével

  • a rizsecetben pácolt hús is csatlakozott a korábbi legszaftosabb csapathoz
  • az írós pác továbbra sem hozott túl erőteljes eredményeket

Az ízesítés szempontjából a joghurt és író elég gyengén teljesített, a legjobb eredményt pedig a citrom- és narancslé, a paradicsomszósz és a fehérbor hozták.

Az összesített eredmények alapján (íz és állag szempontjából) a lehető legjobb pácolás citromlével, paradicsomszósszal és narancslével történik.

Barna sörben pácolt csülök

Egy régi prágai utazásunk során ettünk barna sörös csülköt. Idén Húsvétkor úgy döntöttem, a felnőtteknek is kedvezek, és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Okos, trükkös és zseniális konyhai ötletek:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...