A melegszendvics az egyik legjobb éhségoltó, van viszont egy elrettentő feladat, ami miatt nem szeretjük elkészíteni: a melegszendvicssütőt szörnyen nehéz kitakarítani, a hő hatására szétfolyó sajt ugyanis pillanatok alatt beleszárad a sütőbe.
Bár már sok olyan sütőt lehet kapni a piacon, amelynek kivehető és cserélhető a belseje, még mindig rengeteg az olyan eszköz, aminél nincs lehetőség a könnyű tisztításra. Ezekre az esetekre van egy szuper megoldás, amely sokkal egyszerűbbé teszi a szendvicskészítést.
Használj sütőpapírt!
A sütőpapír igazán univerzális konyhai eszköz, melegszendvicskészítésnél pedig különösen jól jön, bár meg kell jegyezzük:
Ezt a trükköt csak és kizárólag úgy lehet bevetni, ha a melegszendvics sütését végig fokozott figyelemmel végigkísérjük. Figyelem, csak a kontaktgrilleknél és a paninisütőknél használható, a toast szendvicssütőknél NE alkalmazzuk a módszert!
Egy átlagos sütőpapír 215°C és 230°C közti hőt bír el, míg egy kontaktgrill melegszendvicssütő maximum hőmérséklete nagyjából 250°C-ig állítható. Nincs más dolgunk, mint egy nagyobb sütőpapírt félbehajtani, majd szétnyitni, elhelyezni a sütő aljára, erre jöhet a melegíteni kívánt szendvics. Fedjük le a papír másik felével a szendvicset, és csukjuk le a kontaktgrillt, majd a sütési folyamatot végig figyelve pirítsuk meg a szendvicset igény szerint.
A szendvics szépen átsül, a sajt legfeljebb csak a sütőpapírra folyik ki, így nem kell sokat bajlódni a takarítással, elég lesz később egy enyhén mosogatószeres szivaccsal letörölgetni a már kihűlt sütő belsejét.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippek: