Tiszta marad a melegszendvicssütő ezzel a trükkel

Végre nem kell annyi időt tölteni a melegszendvicssütő kitisztításával, napi tippünk egy egyszerű megoldást kínál arra, hogyan lehet finom, nyúlós sajtos szendvicset sütni maszatolás nélkül.

A melegszendvics az egyik legjobb éhségoltó, van viszont egy elrettentő feladat, ami miatt nem szeretjük elkészíteni: a melegszendvicssütőt szörnyen nehéz kitakarítani, a hő hatására szétfolyó sajt ugyanis pillanatok alatt beleszárad a sütőbe.

A megoldás a sütőpapír lesz!

Bár már sok olyan sütőt lehet kapni a piacon, amelynek kivehető és cserélhető a belseje, még mindig rengeteg az olyan eszköz, aminél nincs lehetőség a könnyű tisztításra. Ezekre az esetekre van egy szuper megoldás, amely sokkal egyszerűbbé teszi a szendvicskészítést.

Használj sütőpapírt!

A sütőpapír igazán univerzális konyhai eszköz, melegszendvicskészítésnél pedig különösen jól jön, bár meg kell jegyezzük:

Ezt a trükköt csak és kizárólag úgy lehet bevetni, ha a melegszendvics sütését végig fokozott figyelemmel végigkísérjük. Figyelem, csak a kontaktgrilleknél és a paninisütőknél használható, a toast szendvicssütőknél NE alkalmazzuk a módszert!

Egy átlagos sütőpapír 215°C és 230°C közti hőt bír el, míg egy kontaktgrill melegszendvicssütő maximum hőmérséklete nagyjából 250°C-ig állítható. Nincs más dolgunk, mint egy nagyobb sütőpapírt félbehajtani, majd szétnyitni, elhelyezni a sütő aljára, erre jöhet a melegíteni kívánt szendvics. Fedjük le a papír másik felével a szendvicset, és csukjuk le a kontaktgrillt, majd a sütési folyamatot végig figyelve pirítsuk meg a szendvicset igény szerint.

Csupaszaftos grillszendvics

Nemrég lezárult #szendvicssztorik receptversenyünk győztese Takács Dóri lett - az ő szuper szaftos grillszendvicsét készítettük most el. Sok-sok nyúlósan olvadó sajt, pirult kolbász ...

A szendvics szépen átsül, a sajt legfeljebb csak a sütőpapírra folyik ki, így nem kell sokat bajlódni a takarítással, elég lesz később egy enyhén mosogatószeres szivaccsal letörölgetni a már kihűlt sütő belsejét.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...