Tiszta marad a melegszendvicssütő ezzel a trükkel

Végre nem kell annyi időt tölteni a melegszendvicssütő kitisztításával, napi tippünk egy egyszerű megoldást kínál arra, hogyan lehet finom, nyúlós sajtos szendvicset sütni maszatolás nélkül.

A melegszendvics az egyik legjobb éhségoltó, van viszont egy elrettentő feladat, ami miatt nem szeretjük elkészíteni: a melegszendvicssütőt szörnyen nehéz kitakarítani, a hő hatására szétfolyó sajt ugyanis pillanatok alatt beleszárad a sütőbe.

A megoldás a sütőpapír lesz!

Bár már sok olyan sütőt lehet kapni a piacon, amelynek kivehető és cserélhető a belseje, még mindig rengeteg az olyan eszköz, aminél nincs lehetőség a könnyű tisztításra. Ezekre az esetekre van egy szuper megoldás, amely sokkal egyszerűbbé teszi a szendvicskészítést.

Használj sütőpapírt!

A sütőpapír igazán univerzális konyhai eszköz, melegszendvicskészítésnél pedig különösen jól jön, bár meg kell jegyezzük:

Ezt a trükköt csak és kizárólag úgy lehet bevetni, ha a melegszendvics sütését végig fokozott figyelemmel végigkísérjük. Figyelem, csak a kontaktgrilleknél és a paninisütőknél használható, a toast szendvicssütőknél NE alkalmazzuk a módszert!

Egy átlagos sütőpapír 215°C és 230°C közti hőt bír el, míg egy kontaktgrill melegszendvicssütő maximum hőmérséklete nagyjából 250°C-ig állítható. Nincs más dolgunk, mint egy nagyobb sütőpapírt félbehajtani, majd szétnyitni, elhelyezni a sütő aljára, erre jöhet a melegíteni kívánt szendvics. Fedjük le a papír másik felével a szendvicset, és csukjuk le a kontaktgrillt, majd a sütési folyamatot végig figyelve pirítsuk meg a szendvicset igény szerint.

Csupaszaftos grillszendvics

Nemrég lezárult #szendvicssztorik receptversenyünk győztese Takács Dóri lett - az ő szuper szaftos grillszendvicsét készítettük most el. Sok-sok nyúlósan olvadó sajt, pirult kolbász ...

A szendvics szépen átsül, a sajt legfeljebb csak a sütőpapírra folyik ki, így nem kell sokat bajlódni a takarítással, elég lesz később egy enyhén mosogatószeres szivaccsal letörölgetni a már kihűlt sütő belsejét.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!