Amint beköszönt a hideg idő, a mandarin gyorsan megjelenik a gyümölcskínálatban. A Mikulás-csizmába sem utolsó egészséges nasinak a sok csokoládé mellett, és ha igazán jót akarunk magunknak és szeretteinknek is, akkor mandarinválasztáskor alaposak vagyunk. Most mutatunk nektek 4 tippet, hogyan tudjátok garantáltan az édes mandarinokat kiválasztani!
Kattints a galériára, hogy megtudd, miről ismerszik meg az édes mandarin!
3. Barna folt
Ahol a gyümölcs a kacshoz kapcsolódott, narancssárga színben kéne pompáznia a héjnak. Ez azt jelenti, hogy csekélyke már a nedvességtartalma ahhoz, hogy ne barnuljon meg. Bármennyire is erős a késztetés, hogy vegyünk belőle, valószínűleg csalódni fogunk az ízét illetően.
4. Ha leveles...
Ritkán találkozni olyan mandarinnal, amin még ott pompázik sötétzöld levele, de ha mégis ilyet látunk, érdemes jobban szemügyre venni. Ha már száradó, kemény levél kapcsolódik a gyümölcshöz, az szintén a folyadéktartalmáról árulkodik. Ez azért van így, mert nincs már benne annyi, hogy a levelébe is jusson.
Még több őszi-téli tipp: