Ezzel a módszerrel lesz a lehető legfincsibb a sajtos tésztád

Napi Tippünkkel garantáltan életed Mac and Cheese-ét készítheted el!

Elviekben az egyik legegyszerűbb ételnek kellene lennie, de hányszor fordult már elő veled, hogy egy nagy szaftos tál Mac and Cheese helyett ropogós-száraz tésztát és a lábas alján összegyűlő zsíros, szétesett szószt kaptál...? Jó, lehet, hogy kicsit drámaian fogalmazunk, de azért nem olyan egyszerű igazán jó Mac and Cheese-t készíteni. Viszont mindezzel oda akartunk kilyukadni, hogy sosem baj, ha új praktikákat keresel, amivel megkönnyíted a saját életed és a főzést. Ezzel a trükkel például a Mac and Cheese-ed lesz mennyei. És csak egy turmix kell hozzá.

Megőrülsz ettől a Mac and Cheese tipptől

A trükköt Andrew Rea osztotta meg, és tényleg zseniális. Ő a hisztis és macerás szószok elkészítéséhez egyszerűen csak turmixot használ, így a Mac and Cheese esetében is.

Ehhez először a tésztát tejben megfőzi. És itt jön a varázslat. Ahelyett, hogy a megmaradt hőre bízná a sajt megolvasztásának feladatát, fogja, és egyenesen a turmixgépbe reszeli a sajtot, majd amikor a tészta elkészült, megy mellé a leszűrt tej is. Itt meg is állhatna, de a textúra stabilitása és az íz fokozása érdekében a sajt mellé dob egy kis tojássárgáját is. Ettől a mártás kissé gyorsabban összeállhat, de egy löttyintésnyi forró tej vagy víz hatására újra életre kel.

Ezzel lényegében kész is az étel. Sült tésztára vágynál? Szórd meg pankomorzsával a szósszal leöntött tészta tetejét, és 15 percre irány a sütő.

Chilis Mac and Cheese

Ez a legtutibb komfort kaja, amit mostanában főztünk – egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a ...

Legegyszerűbb Mac and Cheese

Rengeteg féle-fajta variációja van ennek a csodálatos ételnek, a mac and cheese-nek, magyarán a sajtós makaróninak. Most a szerintem létező legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást ...

További bónusz, hogy ezzel a technikával gyakorlatilag bármilyen sajtot használhatsz a fogás elkészítéséhez. Viszont azért így is kerüld az érleltebb (és ezáltal ízesebb) sajtokat, mint például a Parmigiano vagy a Gruyère.

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...