Elviekben az egyik legegyszerűbb ételnek kellene lennie, de hányszor fordult már elő veled, hogy egy nagy szaftos tál Mac and Cheese helyett ropogós-száraz tésztát és a lábas alján összegyűlő zsíros, szétesett szószt kaptál...? Jó, lehet, hogy kicsit drámaian fogalmazunk, de azért nem olyan egyszerű igazán jó Mac and Cheese-t készíteni. Viszont mindezzel oda akartunk kilyukadni, hogy sosem baj, ha új praktikákat keresel, amivel megkönnyíted a saját életed és a főzést. Ezzel a trükkel például a Mac and Cheese-ed lesz mennyei. És csak egy turmix kell hozzá.
A trükköt Andrew Rea osztotta meg, és tényleg zseniális. Ő a hisztis és macerás szószok elkészítéséhez egyszerűen csak turmixot használ, így a Mac and Cheese esetében is.
Ehhez először a tésztát tejben megfőzi. És itt jön a varázslat. Ahelyett, hogy a megmaradt hőre bízná a sajt megolvasztásának feladatát, fogja, és egyenesen a turmixgépbe reszeli a sajtot, majd amikor a tészta elkészült, megy mellé a leszűrt tej is. Itt meg is állhatna, de a textúra stabilitása és az íz fokozása érdekében a sajt mellé dob egy kis tojássárgáját is. Ettől a mártás kissé gyorsabban összeállhat, de egy löttyintésnyi forró tej vagy víz hatására újra életre kel.
Ezzel lényegében kész is az étel. Sült tésztára vágynál? Szórd meg pankomorzsával a szósszal leöntött tészta tetejét, és 15 percre irány a sütő.
További bónusz, hogy ezzel a technikával gyakorlatilag bármilyen sajtot használhatsz a fogás elkészítéséhez. Viszont azért így is kerüld az érleltebb (és ezáltal ízesebb) sajtokat, mint például a Parmigiano vagy a Gruyère.
További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad: