Így még biztosan nem szitáltál lisztet, pedig nagyon praktikus

Napi Tippünkből kiderül, hogyan kerülheted el, hogy mindenfele szóródjon a liszt szitálás közben.

Bár egy felesleges és értelmetlen plusz lépésnek tűnhet, sütéskor érdemes a lisztet átszitálni, ezzel garantálva, hogy ne legyenek benne csomók, amik elronthatnák a készülő finomság állagát. Ilyenkor azonban nagyon figyelni kell, hogy a liszt ne szóródjon ki mindenfelé a konyhapultra, és még a legnagyobb óvatosság mellett is szinte biztos, hogy egy kevés liszt nem oda kerül, ahova kellene. Na de az nem lehet, hogy elfogadjuk ezt a helyzetet! Egy leleményes gasztroblogger megosztotta a trükköt, amivel garantálja, hogy nem kell a szétszóródott liszttel bajlódni sütés után.

Így még biztosan nem szitáltál lisztet, pedig nagyon praktikus

A 2021-es Great British Bake Off versenyzője, Lizzie Acker az Instagramon hozott megoldást mindenkinek, akit a fenti szituáció már legalább egyszer bosszantott hobbisütögető karrierje során. A népszerű gasztrovetélkedő negyeddöntősének trükkje elsőre kicsit meglepő, de ahogy látjuk a videóban is, működik.

Lizzie a kimért lisztet egy hosszú üvegtárolóba tölti, majd ezt megfordítva a szita fölé helyezi, és az üveg forgatásával szitálja át a lisztet. Mivel az üveg szája jóval kisebb, mint a szita vagy a tál, ezért a liszt biztosan nem szóródik ki.

A trükk különösen akkor jöhet jól, ha az ember gyerekekkel együtt süt, akik nem tudják olyan jól kontrollálni a mozdulataikat.

Mindenkinek, aki túlzásba viszi a liszt szitálásakor az ütögetést, íme a mérd, fordítsd és csavard módszer... Csökkenti a liszt utáni takarítást, de vajon túl nagy erőfeszítés? Gyerekeknek nagyszerű lehet!

A hozzászólásokban a péktársak a tipp megszállottjai voltak, mondván: „Ezt meg kell csinálnom, mindig porcukorral és liszttel van tele a konyha", és „Ez okos...", „Soha nem gondoltam még erre, és utálom a lisztet feltakarítani".

A módszer egyértelmű hátránya, hogy bár a liszt nem száll mindenfelé, de ha erre a célra külön mérőedényt használunk, az extra mosogatnivalót jelent. Érdemes ezért egy olyan alkalmatosságot találni, amit amúgy is el kellene mosogatni, így nem jelent külön munkát az eljárás.

Forrásunk volt.


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...